23948sdkhjf

Om Leveranstidningen Entreprenad

Leveranstidningen Entreprenad är entreprenadbranschens egen tidning. Här finns mängder med matnyttig information för bland annat mark- och anläggningsentreprenörer som använder sina entreprenadmaskiner till så vitt skilda uppgifter som grävning, markarbeten, marktransport, rivning, återvinning, lyft, gruvor och bergtäkter.

Under närmare 90 år i branschen har relationen mellan tidning och bransch kontinuerligt byggts upp och fördjupats. Redan 15 november 1930 utgavs ett provnummer av Svensk Leveranstidning. Vid den egentliga utgivningsstarten i januari 1931 var innehållet främst inriktat på information om anbud. Innehållet bestod av utlysta entreprenader med anknytning till byggande och leveranser samt antagna anbud, vilket efter hand kompletterades med redaktionella artiklar om byggande.

Helt vid sidan av denna verksamhet startade förläggare Sture Nordberg tidningen Entreprenadmeddelanden 1959.

Tidningen riktades till schaktentreprenörer, en yrkeskategori som precis stod inför en nästan total omvandling av sitt arbete. I och med hydraulikens intåg revolutionerades grävarbetet och Entreprenad blev en av de viktigaste kanalerna för att sprida information om den nya tekniken och annat av värde för maskinägarna – en ambition som varit en ledstjärna allt sedan dess.
1970 slogs de båda tidningarna ihop till en produkt, huvudsakligen inriktad på bygg och anläggning, vilket gjort tidningen till ett självklart val för bland annat många maskinentreprenörer som på så sätt fått snabb och lättillgänglig information som bildat en stabil kunskapsplattform för företagsledare och maskinförare.

Verksamheten har hela tiden utvecklats i takt med tiden. I dag ingår dagliga nyhetsbrev och en flitigt uppdaterad hemsida i paketet. Oavsett vilken av våra kanaler som används erbjuds nyheter och reportage från hela landet, kryddade med utländska inslag.

Vi skriver om allt som rör branschen – människorna, maskinerna, projekten och produkterna!

Har vi missat något? Redaktionen tar gärna emot tips oavsett om de kommer via hemsidan, mejl eller någon av våra sociala kanaler – vi finns både på Facebook, Instagram, Youtube och Twitter.

För oss själva, liksom för våra samarbetspartners, är det tryggt att veta att Leveranstidningen Entreprenad i dag är en del av danska Nordiske Medier, Skandinaviens största medieföretag inom fackpress.

Morgan Andersson
Chefredaktör

Sänd till en kollega

0.015