23948sdkhjf

NCC bygger sjukhus för 625 miljoner

Sjukhuset blir med den nya huskroppen nästan 30 000 kvadratmeter större.
NCC har fått i uppdrag att bygga ett nytt sjukhus – Höglandssjukhuset – i Eksjö. Uppdragsgivare är Regionfastigheter i Jönköpings län och ordern uppgår till 625 miljoner kronor.

Utbyggnaden görs enligt NCC, för att modernisera vården och innebär dessutom att Eksjö får nio nya operationssalar, intensivvårdsavdelning, barn- och ungdomsmedicinsk mottagning samt ortopedisk mottagning och vårdavdelning.

– Den nya byggnaden bidrar till ökad patientsäkerhet med minskad smittspridning. Arbetsmiljön blir bättre och byggnaden ska kunna möta vårdens framtida krav och ger också möjlighet till effektivare arbetssätt och ökad produktion, säger Tomas Calmviken, fastighetschef på Regionfastigheter, i ett pressmeddelande från NCC.

Den nya sjukhusbyggnaden, på totalt sju våningar, byggs ihop med det nuvarande Höglandssjukhuset som med den nya huskroppen blir runt 30 000 kvadratmeter större.

– Vi hoppas att vår mångåriga erfarenhet av att bygga sjukhus runt om i Sverige ska komma väl till pass för att möta krav och förväntningar, säger Svante Hagman, chef för NCC Construction Sweden.

Projektet startar med markarbeten i februari 2016 och beräknas vara färdigställt i maj 2019.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.11