23948sdkhjf

NCC ansluter sig till överenskommelse

Med 50 procent ska byggkoncernen dra ner på koldioxidutsläppen till 2020.
NCC ansluter sig till FN:s Action Agenda för klimatet. Koncernen har satt som mål att sänka företagets koldioxidutsläpp med 50 procent fram till 2020 och minskningen görs utifrån 2015 års nivåer.

– Som stort bolag har vi möjlighet att göra skillnad när det gäller påverkan på vårt klimat. Vi bidrar till utsläpp i form av växthusgaser både genom användandet av material och genom att vi fortfarande har en stor andel fossil energianvändning, något som vi arbetar intensivt med att minska. Vi har de senaste åren konverterat en rad asfaltsverk från oljeeldning till eldning med träpellets och vi arbetar kontinuerligt med att bygga alltmer resurseffektiva och energisnåla produkter, säger Christina Lindbäck, hållbarhetschef för NCC, i ett pressmeddelande.

Att arbeta med tydliga mål för att minimera företagets egen miljöpåverkan har stått högt upp på agendan för NCC under flera års tid. Ett av målen har varit att minimera användningen av skadliga material genom att certifiera och Svanendeklarera en allt större mängd projekt. Målet för 2015 har varit minst 400 Svanendeklarerade bostäder i produktion och utfallet under 2014 var 447 märkta bostäder.

– Nu skruvar vi upp tempot ytterligare och sätter som mål att minska våra koldioxidutsläpp med 50 procent fram till år 2020 Detta ska framförallt ske genom fortsatt konvertering av våra asfaltverk till förnybara bränslen och genom att öka andelen förnybara energislag brett i vår egen energianvändning. Vi kommer även att se över våra transporter, säger Christina Lindbäck.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094