23948sdkhjf

NCC inför krav på hakrem och skyddsvisir

Utrustningen blir obligatorisk från den 1 januari 2016 för samtliga som arbetar på eller besöker företagets arbetsplatser.
Byggkoncernen inför obligatorisk hakrem på hjälmarna. Även skyddsglasögon eller visir blir obligatoriskt efter årsskiftet.

– Vi har halverat antalet olyckor på fyra år och de ska ner till noll. Erfarenheter från koncernens verksamhet i Finland visar att vi kan undvika allvarliga skador genom att använda hakrem och ögonskydd, därför inför vi nu krav på detta även i Sverige, säger Lars-Gunnar Larsson, arbetsmiljöchef på NCC, i ett pressmeddelande.

Det är främst vid fallolyckor som hakrem gör nytta då hjälmen inte riskerar att åka av vill eventuella fall. Hakremmen får dessutom hjälmen att sitta mer bekvämt under arbetsdagen.

NCC Construction i Sverige har under 2015 haft 13 olyckor med ögonskador, varav fem stycken som ledde till sjukskrivningar. NCC Finland införde krav på ögonskydd för tre år sedan och under 2015 har inga olyckor med ögonskador skett i landet.

Utrustningen blir obligatorisk från den 1 januari 2016 för samtliga som arbetar på eller besöker företagets arbetsplatser.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.109