23948sdkhjf

Delvator storsatsar på Svenska Maskinmässan

Lovar flertal Hitachi-nyheter under mässdagarna.
Det närmar sig mässtider med stundande Maskinexpo och Svenska Maskinmässan. Det innebär också att företagen presenterar många av sina produktnyheter för året.

I ett pressmeddelande berättar Hitachis svenska generalagent Delvator AB att de kommer att storsatsa på Svenska Maskinmässan i år.

"Under mässdagarna visas Hitachis senaste teknik och nya modeller av bandgrävare, hjullastare, hjulgrävare och minigrävare", skriver företaget.

Enligt Delvator kommer satsningen att märkas inom flera maskinsegment, och besökarna i företagets stora monter får möjlighet att se flera modeller som just nu lanseras i Sverige.

En nyhet som säkert kommer att dra till sig stort intresse är den nya hjulgrävaren ZX145W-6, som Entreprenad Supply rapporterat om tidigare. Det är alltså en serie-6-modell av Hitachis hjulgrävare i 17-tonsklassen, med kort bakdel för arbete i trånga miljöer.

I övrigt kommer mässmontern att ha samlat fokus på små kompakta maskiner. Av de små maskinerna är till exempel hjullastaren ZW75-6 en het nykomling som är förbättrad på många punkter, menar Delvator. Den har det senaste av Serie 6-teknik som lever upp till miljökraven Steg 4.

Även den nya 2-tons minigrävarmodellen ZX19-5 är en spännande nyhet. Den är en något starkare och mer robust efterföljare till Hitachis tidigare minigrävare i denna viktklass.

Ännu en modellnyhet är den betydligt större bandgrävaren ZX300LC-6. Den är mer robust och starkare än sin föregångare med en arbetsvikt på 31,9 ton och ny sexcylindrig motor. Maskinen har sålts i Sverige sedan årsskiftet och har tagits emot väl av de första användarna, enligt Delvator.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094