23948sdkhjf

Barndomsvännerna mot nya marknader

Scandinavian Crusher Partner har på kort tid etablerat sig i Sverige. Nu siktar företaget, som startades av två barndomsvänner, in sig på nya länder.
– Genom vårt stora kontaktnät har vi möjlighet att växa även utanför Sveriges gränser, säger Michael Wallén, som tillsammans med Johnny Jönsson, startade företaget Scandinavian Crusher Partner (SCP) för fem år sedan.

Företaget, som håller till i Blentarp i Skåne, erbjuder slit- och reservdelar till stenkrossar under eget märke, men även el-motorer, remmar, lager, slit-gummi och o-balansmotorer. Det är en marknad som inte är helt lätt att slå sig in på, förklarar Michael Wallén.

– Det tar tid att etablera sig, på gott och ont. Det gäller att hålla lager, ha en hög servicenivå och ha bra kvalitet, kunderna byter inte leverantörer hur som helst.

Men Michael Wallén och Johnny Jönsson var inga nybörjare på området. Båda två hade, innan starten av SCP, varit på stora företag som Metso och Sandvik och kunde ta med sig nyttiga erfarenheter därifrån. Båda har också jobbat länge internationellt med både process och med slit- och reservdelar och service. Johnny Jönsson har även haft egna krossar och byggt krossanläggningar i flertal länder.

– Vi började lite smått för att vara säkra på kvalitet och produkter. I dag rullar det på bra, konstaterar Michael Wallén och forsätter:

– En anledning är att vi och speciellt Johnny har mycket goda kunskaper om anläggningars processer och kan rådgöra kunder i många fall om de kör med optimala inställningar. Det händer att vi kan hjälpa kunder med till exempel att byta krosskammare för att få högre kapacitet, mindre retur eller specialanpassade krossplattor och konor, och så vidare.

Bolaget, som under 2015 omsatte nära 5 miljoner kronor, har Sverige och Norge som sina största marknader. Men planerna är att öka försäljningen även i andra länder.

– Vi har en del försäljning i norra Europa, men även Afrika också, säger Michael Wallén, som förklarar vidare att huvudfokus framöver ligger på att fortsätta etablera företagets agent- och distributionsnät i andra länder, samt att hålla en väldigt hög servicenivå för att hjälpa kunderna.

– Det är något som tar tid att göra och där har vi kommit som allra längst i Norge. Målet är att bygga upp liknande nät på andra marknader, fortsätter han.

En viktig del i SCP:s strategi är också att fortsätta bygga varumärket, bland annat genom mässor. Närmast väntar Maskinexpo på Stoxa.

– Vi var där förra året och det gav en hel del. Mässor är ett bra tillfälle att komma ut och synas.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078