23948sdkhjf

Engcon satsar på utbildning

Startar Storbritanniens första nationella utbildnings- och certifieringsprogram för tiltrotatorer.
– Storbritannien är Europas snabbast växande marknad för tiltrotatorer och responsen på Engcons expansion i Storbritannien har varit fenomenal. Med vårt nya försäljnings-, service- och reservdelscentrum, vårt supportteam och nu den certifierade utbildningen är Engcon den enda tillverkaren av tiltrotatorer som kan erbjuda en så pass heltäckande service i Storbritannien, kommenterar Robert Hunt, vd för Engcon i Storbritannien.

Den nya utbildningen kommer att hållas av National Plant Operators Registration Scheme (NPORS), ett av Storbritanniens ledande ackrediterings- och registreringsorgan.

Tiltrotatorutbildningen kommer att utföras av kvalificerade och erfarna instruktörer och består av en grundkurs om tiltrotatorer och praktiska instruktioner. Därefter följer såväl ett praktiskt som ett skriftligt prov, där det krävs att deltagaren klarar minst 80 procent.

Vid sidan av de rent praktiska delarna måste deltagarna bland annat kunna visa att de har fått en insikt i de frågor som är specifika för tiltrotatoranvändning, som val av redskap, orsaker till instabilitet när en tiltrotator används, säkerhetskontroller/-signaler och de regler som gäller för lyftarbeten och utrustning.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079