23948sdkhjf

ME: Klart med nya skolor

Maskinentreprenörerna (ME) tecknar avtal med ytterligare gymnasium.
Som Entreprenad Supply berättat om tidigare håller ME på att utveckla ett nationellt skolnätverk, skolor som också kommer att bli kompetenscenter för branschen i respektive region, så kallade ME Utbildningscenter.

Nu har branschorganisationen hittat ytterligare samarbetsskolor. ME inleder nytt samarbete med Jällagymnasiet i Uppsala och Torekällgymnasiet i Södertälje för att utveckla gymnasieutbildning och vuxenutbildning till maskinförare.

– Vi är väldigt nöjda över att börja samarbeta med dessa skolor som ligger bra till i regionen och passar väl ihop med branschens behov av kvalificerade maskinförare. Vi har sedan tidigare etablerade samarbeten med gymnasieskolor i Bålsta, Ingelstad och Svalöv och får nu in ytterligare erfarenhet och kompetens till organisationen. Tillsammans skapar vi en stark bas för att vidareutveckla utbildningen av framtidens maskinförare, säger Tomas Lindberg, projektledare för skolutveckling på ME-skolan.

– Vi är väldigt glada att vi har hittat två nya partners som också delar våra värderingar om hur vi ska utveckla utbildningen inom vårt område. Vårt främsta mål är att öka utbildningskvaliteten och arbeta för ett ökat intresse att söka sig till yrket, understryker Hampe Mobärg, vd för ME.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078