23948sdkhjf

Corvara: Allt högre tryck på vattenbilning

Allt större efterfrågan på miljövänlig vattenbilning har resulterat i en ökad orderingång för rivningsföretaget.
Corvara ökar sin satsning på metoden vattenbilning, berättar företaget i ett pressmeddelande. Det innebär bland annat investeringar i ny robot och specialutbildad personal.

– Vi kommer att erbjuda professionella vattenbilningstjänster över hela Sverige. Det känns som helt rätt satsning, vi märker att efterfrågan på miljövänliga metoder för att bila betong är stor, säger Mattias Carlsson, affärsutvecklare på Corvara.

Enligt Corvara kommer förfrågningar numera från hela Sverige och inte bara från det geografiska område som företaget tidigare jobbade i, det vill säga mellan Stockholm och Luleå.

– Vi har ett bra flyt inom vattenbilningen nu och det är kul att förfrågningarna ökar trots den hårda konkurrensen. Vi har några uppdrag på vattenkraftsidan som avtalats under både 2014 och 2015 som vi i år fortsätter med. Utöver det har vi vunnit flera avtal som gäller vattenbilning vid vattenkraftverk, både stora och små.

För att kunna möta efterfrågan har företaget bland annat tillsatt en specialistgrupp på cirka 14 personer som kommer att få riktade utbildningar inom traditionell vattenbilning och pannbilning. Specialistgruppens uppgift blir att utveckla och effektivisera tjänsterna och se till att arbetet utförs på ett professionellt sätt gentemot kundernas önskemål och krav.

– Det är en del i planen, att bygga ett team med specialistkompetens inom vattenbilning. Förutom att det är viktigt med spetskompetens i företaget blir det även tryggt och bra för kunderna som inte behöver möta nya ansikten vid varje uppdrag, säger Mattias Carlsson.

Corvara har nyligen tecknat avtal med NCC gällande fem broar som ska renoveras i Norrbotten. Projektet, som drivs från Luleåkontoret, ska utföras under sommarhalvåret och i huvudsak med robot.

Ett annat omfattande jobb, som fortsätter i år, är vattenbilningen vid kabinbanan i Åre. Det är fundamenten till stolparna som håller kabinbanan uppe som bilas. Ett projekt som är kontrakterat med Peab som i sin tur utför arbetet åt Skistar. Jobbet pågår från maj till september. Även här får teamet förstärkning av roboten Aqua Cutter 410.

– Den kommer att effektivisera jobbet rejält och framförallt skapa en mycket bättre arbetsmiljö för personalen.

Fakta: Vattenbilning
Innebär att utsliten och skadad betong på exempelvis broar och andra betongkonstruktioner avlägsnas med vatten under högt tryck. Det är en miljövänlig metod som dessutom är skonsam mot armering och underliggande konstruktion. Man kan välja att avlägsna valda delar av betongen medan den friska får vara kvar. En annan fördel är att även mycket svåråtkomliga ytor kan åtgärdas.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078