23948sdkhjf

Serneke vill bygga ny multiarena i Göteborg

Byggherren har redan skisser och en kalkyl på tre miljarder kronor.
Ola Serneke, som redan har byggt Prioritet Serneke arena i Kviberg, är intresserad av att investera och bygga den nya arenan som ska ersätta Scandinavium. Det skriver Göteborg-Posten, GP .

– När det gäller arenan måste man göra ett rejält omtag, det får inte bli någon halvmesyr. Det måste tillföra Göteborg stad och invånarna något, och som gör att vi blir starkare som evenemangsstad igen, säger Ola Serneke, till tidningen.

Hos Serneke har man tittat på en lösning där man ersätter gamla Scandinavium med ett helt nytt affärs- och kontorscentrum, och så byggs nya arenan i området mellan Valhalla IP och Nya Ullevi.

Serneke tror att byggrättsintäkterna för platsen där Scandinavium ligger i dag kan vara värda 700-800 miljoner kronor som kommer att gå till kommunen och enligt Serneke skulle själva arenan och byggnader runt i kring kosta runt tre miljarder kronor.

– Jag tycker att detta är en stor fråga för Göteborg, så jag tycker att man ska gå ut med en markanvisningstävling med konceptualisering, plus finansiering och ägande. En tävling som går ut till alla – och må bäste man vinna, säger Ola Serneke.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079