23948sdkhjf

NCC tar stort skolprojekt

Skolan omfattar totalt 8 800 kvadratmeter.
NCC ersätter Vikingaskolan i Haninge med en ny miljösmart skola. Till byggnaden ingår en hall för idrott, lek och rörelse. Ordern är värd 192 miljoner kronor.

Skolan är i stort behov av upprustning men i stället för att renovera väljer kommunen nu att bygga en helt ny och mer energieffektiv skola med tillhörande idrottshall.

– Det blir helt nya skollokaler som anpassas efter dagens pedagogik och kommunens lokalprogram för nya skolor. Vi ser fram emot att arbeta med NCC och ta del av deras erfarenheter från att ha byggt många skolor i Stockholmsområdet senaste åren, säger Magnus Andersson, byggledningschef på Tornberget Fastighetsförvaltning, i ett pressmeddelande.

Skolan byggs i två separata huskroppar sammankopplade med ett korridorsstråk och omfattar totalt 8 800 kvadratmeter. Huvudbyggnaden uppförs i tre plan med klassrum för ca 600 elever i årskurs F-6. Den får även en matsal med tillhörande kök, personalrum, salar för särskild undervisning som slöjd och hemkunskap samt skolhälsa och expedition. Idrottsbyggnaden får en större hall samt rörelserum, hoppgropar, omklädningsrum samt teknikutrymme kommer att finnas.

– På NCC har vi lång erfarenhet och gedigen kompetens att bygga innovativa och hållbara skolbyggnader. Tillsammans med rektor och personal ser vi fram emot att skapa bra undervisningsmiljöer för eleverna i Haninge, säger Matti Virkki, affärschef på NCC, i samma pressmeddelande.

Arbetet med att riva den gamla skolan påbörjas i augusti 2016 och undervisningen flyttas då till tillfälliga paviljonger. Därefter påbörjas bygget av den nya skolan som invigs vid skolstart höstterminen 2018.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094