23948sdkhjf

Irländare klar för Entreprenad Live

Ny redskapsbärare ska visas upp på mässan i Göteborg.
Irländska Multihog har tagit fram en ny kompakt redskapsbärare som, enligt svenska generalagenten Swedmog, ska vara företaget "mest moderna och kostnadseffektiva maskin någonsin". Maskinen får sin svenska premiär på Entreprenad Live den 8-10 september.

Modellen, som går under namnet Multihog CX, har 3-punktslyft och kraftuttag både fram och bak, liksom tippbart flak som får lasta upp till 1,2 ton. I sitt smalaste utförande (111,5 cm) klarar den med råge passager på bara 1,2 meter bredd. En vändradie på drygt fem meter ger, enligt Swedmog, också en svårslagen smidighet. Modellen är godkänd för trafik i 40 km/tim och har hydrostatisk drivning med permanent 4-hjulsdrift.

Motorerna från Kohler är på 55 eller 75 hk och klarar avgassteg IV utan partikelfilter. Hytten har klimatanläggning och mycket stora glasytor. Både fram och bakaxel är fjädrade vilket gör att långa arbetsdagar inte är något problem, enligt Swedmog.

Förrutom att Multihog CX kan använda vanliga 3-punktsredskap finns också en mängd specialutrustning framtaget. Allt från klippaggregat till med uppsamling, till gatsopningsutrustning och klippaggregat som kan ta vägslänter och ogräs under staket på en enda körning. Men även snöröjning med saltspridning.

En maximal släpvagnsvikt på fullvuxna 3,5 ton gör också att det går att ta med sig en mängd olika redskap, eller material, ut på uppdrag.

– Kombinationen av dubbla lyftar och PTO, flak och mycket bekväm hytt gör Multihog CX svår att slå. Både för personal och ekonomiavdelningen, säger Claes Fehling på svenska generalagenten.

Multihog tillverkas i Irland och används av mängder av kommuner och entreprenörer i hela Europa, enligt Swedmog. De kompakta redskapsbärarna är inte minst en vanlig syn på många flygplatser runt om i Europa som uppskattar att kunna använda ett och samma fordon för både gräsklippning, sopning och snöröjning.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062