23948sdkhjf

Grönt ljus för skånskt markjobb

50 000m2 ska omvandlas till handels- och serviceområde.
Under hösten tas det första spadtaget på markområdet Kronan vid Landskronas södra infart, ett av stadens mest attraktiva logistiklägen. Det berättar Landskrona stad i ett pressmeddelande.

Området är cirka 50 000m2 och beläget vid E6:an som dagligen trafikeras med 40 000 fordon. På andra sidan motorvägen finns DSV:s huvudkontor och logistikcenter. Den nya avfarten in på området Kronan från väg 17, som nu har beviljats av Trafikverket, har varit avgörande för att göra området lättillgängligt och därmed attraktivt för tilltänkta aktörer.

Första steget är etablering av snabbmatkedjorna Kentucky Fried Chicken (KFC) och Burger King som öppnar hösten 2016. Fullt utvecklat uppskattas det nya handels- och serviceområdet innebära flera hundra nya arbetstillfällen.

I andra etappen, som även den projekteras av Hovdala Utveckling AB, kommer Rasta att etablera sig med en vägkrog samt en Preem tankstation. Om allt går enligt planerna kommer Rasta att öppna i början av 2017 och tankstationen något senare under året.

Den tredje etappen innefattar ett modernt serviceställe för transportörer anpassat enligt de nya EU-kraven, vilket innebär parkering för lastbilar som är kameraövervakad, upplyst och inhägnad. Även lastbilsparkeringen kommer att drivas av Rasta. I dagsläget finns också en fjärde etapp med planer för ett enklare hotell.

– Detta är välkomna etableringar. Satsningen innebär många nya arbetstillfällen och att utvecklingen av Kronan nu tar fart på allvar. Oatlys utbyggnad i kombination med detta lägger en god grund för ytterligare investeringar i området, kommenterar Torkild Strandberg (L), kommunstyrelsens ordförande i Landskrona.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063