23948sdkhjf

Professorer: Stoppa Ostlänken

"Projektet bör skickas tillbaka till Trafikverket", enligt debattörer.
Det är i en debattartikel i Dagens Industri, publicerad i förra veckan, som professorer från Kungliga tekniska högskolan, VTI, Örebro Universitet och Stockholms universitet kräver att Ostlänken-projektet ska stoppas.

Professorerna menar att det har tagits ett beslut 2014 om byggstart 2017 utifrån förutsättningen att banan skulle kosta 35 miljarder kronor. Men i sommar kom beskedet från Trafikverket att kostnaden kommer att hamna på 55 miljarder kronor. Professorerna menar därför att projektet bör stoppas och utredas på nytt.

"Tunneln genom Hallandsås slutfördes trots stora kostnadsökningar, kanske för att det skulle framstå som pinsamt för kungariket att bli stående med ett halvfärdigt hål i berget som redan kostat mycket pengar. Ostlänken är ett projekt där spaden ännu inte kommit i jorden och som inte kan förorsaka förlägenhet av sådana skäl. Vi menar därför att regeringen den här gången bör sätta ned foten. Projektet bör skickas tillbaka till Trafikverket med beställning av ett omtag i planeringen", skriver debattörerna.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.064