23948sdkhjf

Byggstart för djurens bro

Trafikverket sätter spaden i marken för ekodukt.
På måndag den 15 augusti startar Trafikverket bygget av en större ekodukt, en grön faunapassage på bro, över E6 vid Sandsjöbacka.

Den nya ekodukten minskar den stora barriär som E6 innebär för djuren samt ökar de ekologiska sambanden över vägen. Förbättrade faunapassagerna i form av ekodukten, viltstängsel och viltuthopp ger också en ökad trafiksäkerhet på sträckan eftersom risken för viltolyckor minskar.

– Ekodukten är också till för människor. Den binder samman de grönområden som finns väster och öster om vägen. Vi kommer alltså att kunna promenera över E6, säger Kristina Balot, projektledare på Trafikverket.

Arbetet innebär störningar och begränsad framkomlighet för trafiken på E6 mellan Mölndal och Kungsbacka.

Ekodukten är helt klar i juni 2018 och under byggtiden påverkas trafiken i olika omfattning fram till slutet av 2017. Trafikstörningarna beräknas bli som störst under augusti till oktober i år, när man bygger vägar för att leda om trafiken och dessutom spränger. I februari och maj nästa år leds trafiken om igen, och även då kan man räkna med mer kännbara störningar.

– Trafikanterna får räkna med längre restid och bör därför vara ute i god tid, säger Kristina Balot som är projektledare på Trafikverket. Om möjligt, är det bäst att välja annan väg eller annat färdsätt.

Förutom ekodukten bygger Trafikverket nya viltstängsel och viltuthopp vid trafikplatserna Torrekullamotet, Kålleredsmotet och Lindomemotet. Här blir det tidvis begränsad framkomlighet under perioden augusti till december i år med störst påverkan på trafiken under oktober till december.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094