23948sdkhjf

Från skid-VM till Maskinexpo

Klassisk, vällagad mat och korta köer. Så lyder receptet för att mätta hungriga entreprenörer.
Cateringföretaget Mat vid Siljan kommer för tredje året i rad stå för serveringen på Maskinexpo.

– Det har varit två roliga år så det ska bli roligt att komma tillbaka. Vi hade lite otur förra året eftersom det spöregnade varje dag, men det gick bra till slut. Det är ett roligt jobb att få vara med och göra så vi är glada att de vill jobba med oss igen, säger Robert Tamm, vd för Mat vid Siljan.

Företaget är rutinerat inom större evenemang. På resumén över tidigare events där företaget stått för maten återfinns bland annat Vasaloppet, skid-VM i Falun och Leksands hemmamatcher. I år kommer man för första gången även att leverera mat till Vansbrosimmet.

– Det ska vara mat som man känner till som är klassisk, god och vällagad. Vi försöker jobba med det vi vet att folk vill ha. Och såklart logistiken för att vi inte ska ha för långa kötider, säger Robert Tamm.

Mer variation
Nytt för i år är att företaget undersöker möjligheterna till att få lite mer variation i måltiderna som erbjuds.

– Just nu tittar vi på om vi kan ha med lite mer food courts eller food trucks för att få lite mer variation.

I övrigt gäller samma motto som alltid.

– Det vi vill leverera och jobbar hårt för är god och vällagad mat. Vi försöker också jobba lokalt med svenska ingredienser.

Mäter kötid
Företaget har tidigare år klockat köerna och den längsta tid som uppmätts för att betala och hämta mat vid buffébordet är omkring tio och en halv minut.

– Vi fokuserar på att det inte ska vara långa kötider och jobbar hårt med logistik och försöker klocka för att få en bild av kötiderna. Strax över tio minuter väntetid är den sämsta tiden vi mätt. Det är inte farligt tycker jag, med tanke på att det är mycket folk som ska äta och det har varit stort tryck., säger Robert Tamm.

Se mer om eventet

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.109