23948sdkhjf

Biffig Brokk biter bättre

Urbrokken i ny kostym fanns på plats när Brokk ställde ut på Bauma. Företaget fyller 40 i år och firade födelsedagen med ny design och flera nya modeller.

Svenska Brokk hade en stor och välbesökt monter på Bauma.


– Bauma är en otroligt betydelsefull mötesplats för oss, dels är det alltid trevligt att träffa nya och gamla kunder, dels är det en marknadsplats där vi kan visa alla nyheter, säger företagets marknadschef Eva Skinner.


Brokk firar 40 år i år, ett faktum som firades även på Bauma, med pompa, ståt och tårta och en stolt tillbakablick på de decennier som gått.


– Vi har sålt över 7 000 maskiner på världsmarknaden, säger en nöjd Eva Skinner.


Lämpligt nog hade företaget en helt ny version av själva urbrokken med sig till München – Brokk 250 var första maskin ut 1976, den ersattes sedermera av 260 som nu stiger åt sidan för Brokk 280.


– Den stod på tur att uppdateras, kommenterar Eva Skinner.


I likhet med många andra som passerat 40 har Brokks trotjänare lagt på sig lite, Brokk 280 är med sina dryga 3 000 kg lite tyngre än föregångarna, den har dock också blivit starkare.



– Den har 20 procent mer kraft i hammaren och ett nytt smart elsystem som ska införas på fler modeller framöver, säger Eva Skinner.


Räckvidden ska dock vara densamma, maskinen kan också använda samma verktyg som 260.


280, som kommer ut på marknaden i september, är också först att fullt ut ståta med Brokks nya design, det är första gången Brokk gör ett så stort designarbete och tanken är att maskinen utseendemässigt ska utstråla företagets kärnvärden stabilitet, effektivitet och strävan framåt.


– Vi har till exempel en kraftigare stålgrå färg, mer robust och hållbar för att visa att det är en maskin som tål tuffa miljöer, säger Eva Skinner.


Utsatta ytor har fått ett bättre skydd, detsamma gäller lamporna.


– Hela formen är mer framåtsträvande, lite mer futuristisk med ett nätsystem på bakstammen, säger Eva Skinner.


Med i Baumamontern fanns också Brokk 120d, som fått delar av den nya designen och som premiärvisades redan i januari.


Brokk kallar det världens minsta dieseldrivna rivningsrobot och den är tänkt för uppdrag där det saknas ström eller där det är trångt och svårt att ta sig fram.


– Det är säljstart nu och vi har fått otroligt fin respons på maskinen, kommenterar Eva Skinner.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------



Entreprenadbranschens
egen tidning! Följ oss på
Facebook, Instagram,
Twitter och Youtube
! :)



Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.096