23948sdkhjf

Amerikanska tänder på frammarsch

Våren 2015 började Partrex sälja fräständer och andra produkter från Kennametal i Sverige. I slutet av året blev det Umeåbaserade företaget auktoriserad distributör på den svenska marknaden och på Bauma blev det klart att samarbetet breddas till en större produktflora.
Partrex erbjuder redan i dag ett brett produktutbud från amerikanska Kennametal. I sortimentet ingår bland annat tänder för fräsar med trummor från 450 till 2 200 millimeter, tänder till djupfräshjul och väghyvelstift för olika underlag. Sedan december 2015 är Partrex auktoriserad återförsäljare i Sverige för alla Kennametals slitdelar som används inom markfräsning. I praktiken betyder det distributör och lagerhållare i Sverige inom detta produktområde.

Peter Waldschmitt, direktör på Earthworks EMEA Kennametal, är nöjd med samarbetet.

– Försäljningen har överträffat våra förväntningar och vi är mycket glada över vårt nära och effektiva samarbete.

Göran Sjöström, vd på Partrex, är inte förvånad över den positiva utvecklingen.

– Kennametal ligger långt framme i sin utveckling av hårdmetallprodukter. Hög prestanda, stort sortiment och en fantastisk support.

Kennametals försäljning av fräständer i Sverige hade tidigare minskat flera år i rad varför de för ett år sedan valde att börja jobba med en yngre och lagerhållande distributör som Partrex. Redan från början lade vi allt fokus på Kennametals nya produkter som den nya timglasformade frästanden Eco Pro. Vi tog inte ens hem traditionella koniska tänder till lager. Det var rätt beslut visade det sig, säger Göran Sjöström.

Exempelvis är Eco Pro-stiften en stor succé på de mindre till medelstora asfaltfräsarna. Fräsen går mycket lättare och stiften kyls bättre än med traditionella koniska stift så stiften håller längre också. Det rullar på bra. Vi har växt fantastiskt bra sedan 2014.

På Bauma breddades samarbetet ytterligare. Inte minst har Göran Sjöström stora förhoppningar på den nya frästanden Road King som lanserades i München. Först ut i sortimentet är de större storlekarna för asfaltfräsar med trumbredder från 1 till 2,5 meter. Road King har liksom timglasstiftet Eco Pro en kropp i genomhärdat slitstarkt stål men är kraftigare i kroppen än timglasstiften.

– Vi har redan fått den första återkopplingen från kunder som använt Road King på genomfräsning och de fungerar riktigt bra. Road King tål betydligt tuffare körning än traditionella koniska stift med ythärdade kroppar, säger Göran Sjöström.

Utöver tänder till asfaltfräsar växer även sortimentet av större fräständer för annan spår- och ytfräsning i takt med en ständigt ökande efterfrågan.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.093