23948sdkhjf

Abelco Nordic kastar in handduken

I slutet av förra året ställdes Abelco Nordic inför en rekonstruktion. Nu väljer styrelsen att avbryta rekonstruktionen och hemställa om att bolaget ska försättas i konkurs.
Som skäl för konkursansökan anges att de förhandlingar om förvärv som moderbolaget är inblandat i väsentligen försvåras av osäkerheten i den pågående rekonstruktionsprocessen. Budskapet är att Abelco Nordic inte kan påräkna finansiering från moderbolaget och därmed inte heller säkerställa en ackordslikvid till borgenärerna. Enligt styrelsen är därför en samlad avveckling av bolagets tillgångar genom en konkurs det mest gynnsamma tillvägagångssättet för bolagets borgenärer.

– Under rekonstruktionsprocessen i Abelco Nordic har vi fått ett överväldigande stöd från bolagets borgenärer. Vi väljer nu att avbryta rekonstruktionen och överlåta på en konkursförvaltare att avveckla bolagets tillgångar. Samtidigt som det är den bästa lösningen för borgenärerna så är det ett nödvändigt steg för att finansiera moderbolaget och att genomföra ett eller flera förvärv, säger Abelcos vd Mikael Andersson.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078