23948sdkhjf

Snabbspår till ingenjörsjobb

NCC, Kunskapsskolan och Arbetsförmedlingen lanserar en arbetsmarknadsutbildning för utrikesfödda vuxna med ingenjörsutbildning. Syftet är att erbjuda en snabb väg in på arbetsmarknaden i en bransch med stort rekryteringsbehov.
Den skräddarsydda utbildningen är viktig ur flera perspektiv. Den blir en språngbräda in på den svenska arbetsmarknaden, samtidigt som den möter rekryteringsbehovet i NCC och byggbranschen, säger Fredrik Lindgren, vd för Kunskapsskolan.

Utbildningen riktar sig till utrikesfödda ingenjörer med erfarenhet från arbete i byggsektorn. Förhoppningen är att den också ska medverka till integration och minskad arbetslöshet.

Programmet är skräddarsytt för NCC och blandar teori med praktik. Målet är att deltagarna ska vara anställningsbara hos NCC efter utbildningen som bland annat ska stärka kunskaperna i kultur, sociala normer på en arbetsplats, säkerhet och arbetsmiljö. Även språkinriktad undervisning och utbildning i hur den svenska arbetsmarknaden fungerar finns med i programmet.

Tanken är att den 46 veckor långa utbildningen ska starta 1 september. Målsättningen är 15-30 deltagare i ett första skede.

Det här är ett bra initiativ som ger NCC en möjlighet att ta tillvara på den kompetens som finns hos utrikesfödda ingenjörer och snabba på deras väg ut på arbetsmarknaden, säger Henrik Johannessen, sektionschef på Byggarbetsförmedlingen i Göteborg.

Henrik Landelius, Sverigechef för NCC Building, hoppas att den nya utbildningen ska bidra till att täcka företagets behov av ingenjörer och öka mångfalden på företagets arbetsplatser.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094