23948sdkhjf

Ausas största dumper på svensk mark

Kompakta mått, tio tons lastkapacitet med egenvikt på fem ton och 180 graders sviveltippning är några av de argument som ska bereda mark för Ausas senaste hjuldumper i Sverige.
Ausas tungviktare D 1000 APG var en av de fem dumprar som Ausa visade på vårens Bauma i München. På Maskinexpo presenteras nykomlingen med tio tons lastkapacitet även för den svenska marknaden.

– Det är en kompakt och kraftfull hjuldumper med mycket brett användningsområde, perfekt för schaktarbeten, byggen, rivningsuppdrag med mera. Dumpern kan även utrustas för användning på järnväg, lovar Magnus Andersson, vd på importören Shamrock Truck.

Dumpern är försedd med en rymlig hytt som ger god sikt åt alla håll och uppsikt över lasten vid både lastning och tippning. Hytten är försedd med både värme och ventilation för att klara olika väderleksförhållanden. Kamera finns både fram och bak och bilderna framgår tydligt på hyttens sjutumsskärm.

Toppfarten anges till 38 km/h med hjälp av en motor på 85 kilowatt som dessutom ska räcka till för att klara stigningar på upp till 60 procent. För att klara utsläppskraven används även dieselpartikelfilter.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078