23948sdkhjf

Rätt dos grus gör susen

GPS-styrd utläggning och en elektriskt driven utmatarvals ska göra att exakt rätt mängd läggs ut, det krävs därmed mindre tid, mindre material och mindre bränsle hävdar Forshaga.



Lagom är bäst, inte minst när man till exempel ska bekämpa halka eller utföra beläggningsjobb. Att kunna dosera är en konst och Forshaga anser sig ha ett bra redskap i den kampen. På Maskinexpo kommer företaget bland annat att visa upp en ny spridarskopa där man med GPS och en elektriskt driven utmatarvals ska få både en noggrann spridning och en kalibrerbar dosering, oavsett hur snabbt eller långsamt det går och oavsett varvtal eller oljeflöde.


Tanken är att man ska minska både på materialåtgången och tomkörningarna, med rätt mängd från början blir det dessutom mindre material som måste plockas upp och tvättas.


Systemet ska vara bekvämt och enkelt att använda, maskinen både startar och stoppar automatiskt och utmatningen anpassas efter hastigheten, andra finesser är räckviddsberäkning och integrerad nivågivare i skopan.


Maskinen ska automatiskt logga alla aktiviteter och deras GPS-position, dessa loggar kan sedan användas som underlag för fakturering, uppföljning, incidentrapportering med mera uppger Forshaga som tillägger att spridarskopan, liksom den flakburna Forshagaspridaren, är trådlöst styrd från hytten med en vanlig smartphone och att det automatiska logg- och rapportsystemet Time finns integrerat i spridaren.


---------------------------------------------------------------------------------------------------------



Entreprenadbranschens
egen tidning! Följ oss på
Facebook, Instagram,
Twitter och Youtube
! :)




Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062