23948sdkhjf

Nysatsning för Komatsu

Borta är maskinerna från JCB. Nu är det Komatsus produktutbud som kommer att fylla Söderberg & Haaks monter på Svenska Maskinmässan. Till en början blir det mycket fokus på grävmaskiner och hjullastare – inte minst maskiner i det lättare segmentet.
För Söderberg & Haak väntar en minst sagt spännande tid. Företaget ska nu lyfta världens näst största tillverkare av entreprenadmaskiner på en av de svåraste marknader som finns – Volvoland, där det Eskilstunabaserade företaget har sin logga på ungefär var tredje entreprenadmaskin som såldes under 2015.

Hesselberg Maskin hade målsättningen att lyfta Komatsu till den tredje största maskinleverantören i Sverige – och det är bara att konstatera att dit är det lång väg att vandra. Söderberg & Haak har dock fått något av en rivstart. Bland annat tecknades nyligen en stororder med Ivarssons Entreprenad. Det Lilla Edet-baserade företaget lade en order på två 43-tons PC 360-11 långgrävare och en 25-tons D65 PXi bandschaktare med "Intelligent Machine Control", vilket innebär Sverigepremiär för ett fabriksbyggt, totalanpassat maskinstyrningssystem för modellen. Leveransen omfattar även tre mini- och midigrävare från 1,8 till 8,5 ton.

Dessutom kommer nu Svenska Maskinmässan som ligger helt rätt i tiden för en nyintroduktion av Komatsu i Sverige. Tanken är att visa det mesta från minigrävare till stora bandgrävare samt några hjullastare.

En aktuell uppgift för Thord Wreter, nybliven varumärkeschef för Komatsu hos Söderberg & Haak, är att se över maskinutbudet och hitta någon form av prioriteringsordning för de maskiner som ska introduceras i Sverige.

I uppdraget ingår också att hålla kontakt med återförsäljarna och målet är tufft – det finns förväntningar om en kraftigt ökad försäljning. Förhoppningen är att nå en tvåsiffrig marknadsandel redan inom något år. Redan nu har de initiala planerna skissats.

Vi vill visa bredden på vårt grävmaskinssortiment. Många förknippar till exempel inte Komatsu med minigrävare så där vill vi passa på att visa att vi har maskiner ända ner till 1,8 ton, säger Thord Wreter.

– Det har gått fort och det finns fortfarande en del kvar att göra, men det är en väldigt spännande tid som vi har framför oss. Vi håller på med en översyn av sortimentet och inom kort ska vi ha ett färdigt grundsortiment som består av grävmaskiner upp till nio ton och hjullastare upp till 15 ton. Det ska alla våra återförsäljare erbjuda. Därtill kommer ett sortiment av tyngre entreprenadmaskiner som renodlade entreprenadsäljare med säte hos oss i Söderberg & Haak tar hand om.

Tanken är att börja lite försiktigt med de vanligaste maskinstorlekarna och typerna och allt eftersom introducera specialsortimentet, där inte minst demoleringsmaskinerna använts i Sverige sedan länge, men en väsentlig skillnad jämfört med tidigare är att det inte kommer att bli riktigt lika hårt fokus på grävmaskiner utan mer kraft kommer att ägnas åt exempelvis hjullastare. Efter hand blir det också fler maskintyper som dumprar och bandschaktare, produkttyper som tidigare saknats hos Söderberg & Haak.

– Vi har kompetens och erfarenhet från entreprenadbranschen genom JCB, men nu får vi ta ytterligare ett kliv med tyngre maskiner och flera nya produktkategorier, säger Thord Wreter, som själv jobbat på Söderberg & Haak sedan 2014, främst med försäljning av JCB-programmet.

God hjälp i det fortsatta arbetet har företaget i och med att man kunde överta personal med erfarenhet av Komatsus maskiner från Hesselberg Maskin i samband med att agenturen flyttades.

I praktiken togs nästan hela inkråmet i Hesselbergs Maskins svenska verksamhet över med personal, lager och förpliktelser. Där ingår bland annat verkstaden i Göteborg, anläggningen i Knivsta och verksamheten på Nordkalk på Gotland, inklusive kontraktet.

Det enda som inte följer med i köpet är den gruvinriktade verksamheten och säljaren i Kiruna som stannar kvar i Hesselberg Maskin.

Svenska Maskinmässan på Solvalla blir nu något av avstamp för kombinationen Söderberg & Haak och Komatsu på den svenska marknaden. Helt enligt de uppdragna riktlinjerna kommer montern att domineras av grävmaskiner i storlekar från ungefär ett till 31 ton. Även hjullastarsidan blir hyggligt representerad med modeller från strax under sex och upp till närmare 36 ton.

Under 2010 års Bauma lanserade Komatsu sin första hybridgrävare i Europa. Då hade maskinen som vägde in i klassen kring 20 ton redan testats under ett flertal år i Japan och Kina. Modellen ersattes snabbt av en något större som därefter uppgraderats och som nu kommer att visas på Svenska Maskinmässan i form av HB215LC-2 som beskrivs som tredje generatiionens hybrid. Det fanns länge en förhoppning om att den rykande färska 36-tonshybriden HB365LC-3 skulle hinna fram i tid. Maskinen hade Europapremiär på Bauma, men som det ser ut i skrivande stund får den svenska publiken vänta ett tag till på en av de mer uppmärksammade nyheterna på Münchenmässan.

Däremot visas det senaste tillskottet till Komatsus utbud av grävmaskiner. PC138US-11 är en kortrumpad bandgrävare i 14-tonsklassen som med sitt kompakta format kan passa såväl i innerstadskärnor med begränsat utrymme som på smala vägar. Enligt tillverkaren har maskinen samma lyftkapacitet och stabilitet som en konventionell maskin med långt bakparti.

Bra åtkomlighet för service utlovas liksom en ljudnivå i hytten som understiger 71 dB(A). Avancerad teknik håller koll på motorn, diagnostiserar och förmedlar informationen till en display i hytten och till snart sagt vilken som helst annan plats som önskas. Med hjälp av kameror kan föraren också få en bild som ger ett fågelperspektiv över maskinens närmaste omgivning, vilket minskar olycksrisken avsevärt.

Ytterligare en av de nya Baumamaskinerna aviseras – PC240LC-11 som väger in i 25-tonsklassen. Upp till sex procents förbättrad bränsleeffektivitet utlovas liksom bättre hytt, enklare service och avancerade system för bland annat maskinövervakning och diagnostisering. Precis som för företagets övriga steg IV-anpassade maskiner finns möjlighet att teckna ett tre-årigt (upp till 2 000 timmar) serviceprogram och en fem-årig garanti (upp till 9 000 timmar).

Enligt planerna kommer montern att innehålla ett urval grävmaskiner av olika typer i storlekar från cirka ett till 31 ton och hjullastare som fyller intervallet sex till 36 ton.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079