23948sdkhjf

Solvalla öppnar för maskinfolket

– Trots att det funnits en överetablering av entreprenadmaskinmässor i Sverige har vi valt att skapa en helt egen lösning där vi själva kan dra upp riktlinjerna och styra hårdare enligt de önskemål som framförs av våra medlemmar, säger Maskinleverantörernas vd Björn Bäckström.
2-4 juni kommer det att vara betydligt fler hästkrafter än vanligt på Solvalla. Då öppnas portarna på vid gavel för Svenska Maskinmässan, som arrangeras för första gången och som primärt skapats för att etablera ett gemensamt skyltfönster för medlemmar i branschorganisationen Maskinleverantörerna.

Maskinleverantörerna har tidigare samarbetat med andra aktörer – de senaste åren med Maskinexpo, men har nu valt att genomföra ett helt eget arrangemang om än med Svenska Mässan som utförare.

– Vi har lyssnat på våra medlemmar och ett viktigt mål har varit att ta bort allt som på något sätt varit irriterande. I grunden innebär det till exempel fritt inträde, fri parkering, fungerande internet och telefonuppkopplingar samt bra mat till en rimlig kostnad och välplacerade toaletter. Väldigt tungt vägande synpunkter har varit att mässan ska vara lättillgänglig och centralt belägen och dessutom kompakt för att besökarna inte ska behöva gå så långt, säger Björn Bäckström.

För Björn Bäckström finns dessutom en poäng i att ett eget mässarrangemang tillför nya kvaliteter till organisationen, vilket också påverkar medlemsantalet positivt.

– Vi har strävat efter att få med alla leverantörer i organisationen, men det har funnits en del som inte varit helt övertygade om nyttan av att vara med i en branschorganisation. Helt klart är att Svenska Maskinmässan tillför nytta till medlemmarna och har fått en del att tänka om, säger Björn Bäckström.

Tankarna på ett eget arrangemang har funnits länge och i augusti 2014 övergick man mer handgripligt från ord till handling i och med en enkät till medlemmarna där intresset för en mässa i Stockholm pejlades.

Vi ville också veta hur många kvadratmeter monteryta som de tillfrågade var intresserade av. Svaret blev ungefär 33 000. Tanken på Solvalla kom upp rätt snabbt. Kan anläggningen asfalteras för att skapa en arena för motortävlingar borde man kunna köra in grus och ordna en mässa för entreprenadmaskiner. På Solvalla finns dessutom en yta som är ungefär 57 600 kvadratmeter minus en del vatten, vilket gjorde att tillgänglig yta stannade på ungefär 50 000 kvadratmeter, vilket var betydligt mer än vad medlemmarna hade önskat.

– När det sedan visade sig att projektet var genomförbart och det blev dags för de faktiska bokningarna visade det sig att intresset ökat väsentligt. Alla fick inte plats och vi har ungefär 40 i kö och mer än det dubbla antalet har visat intresse. Här uppstår tyvärr ett dilemma. Vi måste prioritera våra egna medlemmar och med det fantastiskt stora intresse och engagemang som visas finns det helt enkelt inget utrymme för andra. De enda vi undantagit är media och finansieringsinstitut, säger Björn Bäckström.

Björn Bäckström kan definitivt glädjas åt att premiärmässan hamnat helt rätt i tiden. 2015 var försäljningsmässigt ett riktigt bra år och 2016 har börjat ännu bättre för många. Den internationella nedgången i försäljningen har framför allt drabbat de ”nya” marknaderna medan exempelvis Europa ser stabilt ut.

Dessutom finns massor med nya produkter att visa. Bauma – som arrangerades i München i april – är världens överlägset viktigaste mässa inom området och genererar alltid mängder med nya produkter, produkter som också är intressanta för oss i Norden och som gärna visas upp av de svenska representanterna.

Björn Bäckström är också mycket nöjd med valet av plats för mässan. Solvalla ligger mycket bra till kommunikationsmässigt i direkt anslutning till vägnätet och nära hållplatser för kollektivtrafiken. Mässan arrangerar dessutom matarbussar till och från logistiskt välbelägna stationer.

Det kommer att gå matarbussar – gratis förstås – varje kvart från Bromma flygplats och Sundbybergs station under alla tre dagarna. Dessutom går en buss fram och tillbaka mellan Stockholms Central och mässan. Där blir det förmodligen 90-minuterstrafik, säger mässansvarige Gabriel Börjesson

– Dessutom är anläggningen något av en fullträff. Här finns 4 000 fria parkeringsplatser, fyra restauranger som dagligen serverar en buffé för under hundralappen och toaletter som ska klara anstormning av i vart fall 30 000 besökare – under en dag.

Björn Bäckström lyfter dessutom fram att besökarna inte behöver oroa sig för att bli lurade av oseriösa utställare.

Medlemskapet i Maskinleverantörerna är som en kvalitetsstämpel. Våra medlemmar måste ha både solid ekonomi och en ansvars- och företagsförsäkring. Som besökare vet man att man tryggt kan göra affärer med alla utställare, att till exempel service och garanti fungerar som det ska, säger Björn Bäckström?

Vad händer då i framtiden, blir det en ny mässa 2017 eller 2018?

– Det vet vi inget om än. Uppdraget från styrelsen är att arrangera en mässa i år. När den är genomförd får vi undersöka hur utställare och besökare upplevde arrangemanget. Därefter får vi ta ställning till hur det kommer att se ut i fortsättningen. Vi är öppna för alla alternativ, även om många har uppfattningen att det vore bra med en mässa vart annat år, säger Björn Bäckström.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078