23948sdkhjf

Hyundai tar för sig i Europa

Europa har i hög grad varit en av senare tids mest prioriterade marknader för Hyundai Heavy Industries. Och strategin har varit framgångsrik. På Bauma presenterades rekordsiffror i form av drygt 5 000 sålda enheter och en omsättningstillväxt på åtta procent för 2015.
2015 beskrivs som det mest framgångsrika året någonsin för Hyundai Heavy Industries Europe – hittills. Mycket tyder på att fjolårets rekordsiffror med mer än 5 000 sålda enheter och en omsättning som ökade med åtta procent till strax över två miljarder US-dollar kommer att slås redan i år.

– Trots det ostadiga ekonomiska läget och eurons ofördelaktiga växelkurser har Hyundais europeiska återförsäljare gjort utmärkta resultat i nyckelmarknader som Storbritannien och Frankrike, säger K S Choi, ordförande i Hyundai Heavy Industries.

Han lyfter fram flera åtgärder som ligger bakom lyftet i Europa – exempelvis en medveten satsning på minigrävare.

Vi har tagit marknadsandelar i bland annat Skandinavien, Storbritannien, Östeuropa och Frankrike. Dessutom har försäljningen av batteridrivna gaffeltruckar dubblerats i Storbritannien, Spanien, Sverige och Nederländerna. Vi har också satsat hårt på att öka försäljningen av tillbehör, en produktgrupp där försäljningen ökade med nio procent under 2015. Vår strategi att ha fler än 70 000 tillbehör på lager, vilket skapar en tillgänglighet på 96 procent har varit lyckosam.

Europa har utvecklats till företagets viktigaste marknad utanför den koreanska hemmamarknaden och har växt ifrån det nuvarande huvudkontoret i belgiska Geel. Därför byggs nu ett helt nytt nav för verksamheten i Tessenderlo – ett par mil från den nuvarande etableringen. Företaget investerar cirka 30 miljoner euro i ett nytt huvudkontor (5 400 kvadratmeter), lagerlokal (13 000 kvadratmeter), utbildningslokal, evenemangslokal och visningssal. Eftersom det aktuella området är så mycket som 81 000 kvadratmeter stort finns dessutom utrymme för ytterligare expansion om det skulle behövas.

K S Choi räknar med att företaget kommer att fortsätta växa, men ser ingen märkbar ökning i den globala ekonomiska tillväxten på kort sikt. Även om tillväxten tar fart lär det dröja innan vissa väsentliga marknader tar sig tillbaka upp till tidigare toppnivåer.

Året har börjat bra för Hyundai Heavy Industries Europe. Inte minst tackar man den milda vintern i Tyskland som gjort det möjligt att genomföra en stor del av de byggarbeten som annars brukar ligga i träda under den kalla årstiden. Tendensen har hållit i sig och företaget rapporterar om en försäljning som hittills i år legat cirka 50 procent över siffrorna från motsvarande period förra året. I och med att flera tyska återförsäljare nu investerar i bland annat nya försäljningslokaler ökar företagsledningens tilltro till fortsatt tillväxt.

Enligt planerna kommer det även i år att bli ett tydligt fokus på marknaderna för minigrävare, tunga dieseldrivna gaffeltruckar och tillbehör. För att nå hela vägen fram aviseras en utbyggnad av nätverket för återförsäljare, bredare produktutbud och mer fokus på nyckelkunder.

Men under tiden har företaget också tagit fram åtskilligt nytt, vilket visades på Bauma i form av 16 produkter som lanserades som världsnyheter – sju grävmaskiner, fyra hjullastare och fem gaffeltruckar. Mer information om de nya entreprenadmaskinerna finns i Leveranstidningen Entreprenad 04.16.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.1