23948sdkhjf

”Europeisk” hybrid från Kobelco

Kobelco kommer med nya grävmaskiner framöver, i år utlovas en 18-tonnare och en 30-tonnare och i början av 2017 ska en ny hybridgrävare anlända till Europa. Företaget aviserar också nya satsningar på rivnings- och återvinningsmaskiner.

Kobelco återvänder till Europa med en rad nyheter, nya grävmaskiner på 18 och 30 ton är på väg och inom fem år utlovas en 85-tonnare.


– Det blir mer än ett ansiktslyft, maskinen får bland annat en helt ny bomdesign, bättre sikt, tjockare stålplåtar och ett nytt hydrauliskt flödessystem som ger snabbare grävcykel, förklarade Makoto Kato, vd för Kobelcos europeiska grävmaskinsverksamhet, på Kobelcos presskonferens på Bauma.


– Det blir en generation 10 konventionell grävmaskin med sju procent bättre produktivitet och tio procent bättre bränsleekonomi.


2016 blir ett intensivt år för japanerna, 14 nya grävmaskinsmodeller ska ut.


– Det blir både konventionella grävare, kortrumpade grävare och minigrävare.


Kobelcos SK-serie kommer nu i en tionde generation, för första gången finns här maskiner som uppfyller kraven för steg IV, enligt Kobelco ska serien vara både bränslesnålare, starkare och effektivare än generation nio.


Maskinerna har fått Hino-motorer med katalysator, dieselpartikelfilter och SCR (selective catalyst reduction), en kombination som uppges minska behovet av DEF/Adblue, enligt Kobelco innebär det också att utsläppen av NOX minskar med 80 procent. Företaget utlovar också bättre åtkomst till servicepunkterna, bättre sikt och bekvämare hytter.


Kobelco aviserar också en ny hybrid, redan under det första kvartalet 2017 ska den finnas att köpa i Europa, en generation tio SK210LC där man utlovar en minskad bränsleförbrukning på 15 procent (jämfört med en konventionell generation tio grävare) utan att vare sig grävkapaciteten eller prestationen tar stryk.


Kobelco har valt en batterilösning för sin hybrid.


– Andra använder ackumulatorer men vi tycker att batterier är bättre, säger Makoto Kato.


Hybriden som visades upp på Bauma var japansk, tanken var dock att ge besökarna en glimt av vad som väntar när företaget lanserar en europeisk version 2017.


Företaget kommer också att satsa mer på återvinning och rivning.


– Vi är redan störst på rivning i Japan och har maskiner från tre till 200 ton, säger Makoto Kato.


En SK400DLC-9 rivningsmaskin premiärvisades på Bauma, maskinen ska testas under 2016 och tanken är att den ska finnas till försäljning på den europeiska marknaden 2017.


– Vi kommer att skräddarsy basmaskiner för de europeiska behoven, till exempel SK400D – en 35-tons grävmaskin med kort eller långt aggregat, säger Makoto Kato.


Ett exempel på återvinningssatsningen är modellen SK210D, en maskin byggd för att demontera bilar, enligt Makoto Kato har företaget redan sålt några demonteringssystem i Europa.


Läs mer om Kobelco, som satsar på att "återerövra" Europa. Klicka på länken!

---------------------------------------------------------------------------------------------------------


Entreprenadbranschens
egen tidning! Följ oss på
Facebook, Instagram,
Twitter och Youtube
! :)



Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063