23948sdkhjf

Demag återuppstår

Det är ungefär sju år sedan varumärket Demag ersattes av Terex på tyngre mobilkranar och bandgående kranar. Marknaden har dock inte kunnat glömma kranarnas ursprung och på årets Bauma återlanserades varumärket på nytt.
Jag är verkligen glad över att vi nu återskapar varumärket Demag. Anledningen är helt enkelt att våra kunder bett oss om det. Efter omfattande dialog med våra kunder förstår vi hur mycket varumärket betyder för dem. Det är ett varumärke de har litat på varje dag i decennier och är fortfarande ett av de mest igenkända märkena i branschen, sade Ken Lousberg, ordförande för Terex Cranes, när lanseringen presenterades på Bauma.

Totalt handlar det om elva AT-kranar med kapacitet att lyfta från 100 till 1 200 ton, samt sju bandgående kranar med 400-3 200 tons lastkapacitet. På mässan visades bland annat tre fem-axlade mobilkranar, bland dem AC 220-5 som med sin 78-metersbom beskrivs som den som har längst räckvidd av samtliga femaxlade mobilkranar på marknaden. Bommen kan dessutom förlängas ända upp till 99 meter.

Alla tre mobilkranar som visades ryms inom måtten 14,5 meters längd och tre meters bredd. Samtliga håller sig också under en axelvikt på tolv ton och är utrustade med en enda motor utrustade med diverse kontrollsystem som ska hålla nere både bränsle- och underhållskostnader.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.082