23948sdkhjf

Liebherr siktar på återvinning

Münchenmässan Ifat som arrangerades 30 maj till 3 juni fokuserar bland annat på återvinning. Bland utställarna fanns Liebherr som visade ett par renodlade materialhanterare, varav en eldriven, kompletterade med traditionella entreprenadmaskiner som kan användas på exempelvis återvinningsstationer.
Något av huvudnummer i Liebherrs monter på Ifat var materialhanteraren LH 26 CE Industry med en arbetsvikt mellan 24 och 25 ton. Maskinen baseras i mångt och mycket på en befintlig dieseldriven modell. Modellen som premiärvisades på årets Bauma kombinerar beprövad teknologi med en helt ny elektrisk drivlina, vilket utlovas medverka till bland annat låga underhållskostnader, tyst gång och inte minst till att maskinen uppfyller alla tänkbara utsläppskrav.

Kraftkälla är en 110 kilowatts elmotor som ser till att den elektroniskt kontrollerade hydraulpumpen kontinuerligt förses med den kraft som behövs. Vändbar fläkt och stryktåligt kylsystem ska säkerställa driften även i mycket dammiga miljöer.

Den förlängda och kraftiga LC-bandvagnen ska dessutom säkerställa god stabilitet samtidigt som maskinens i övrigt kompakta format ska underlätta hanteringen av allehanda material även där utrymmena är begränsade. Samtidigt ska den 6,1 meter långa bommen och 4,0 meter långa stickan se till att räckvidden är tillräcklig för flertalet jobb – det kan exempelvis handla om lastning, lossning och sortering av bland annat papper, trä och hushållssopor.

Spatiös hytt med bra sikt och ergonomiskt utformade reglage underlättar förarens vardag liksom servicepunkter, lätt åtkomliga från marknivå.

Huvudströmbrytare på undervagnen och en nödstoppsfunktion ska öka säkerheten i och runt maskinen.

LH 30 M har en arbetsvikt mellan 26,5 ton och 31,9 ton. Maskinen lanserades redan förra året på Intermat och finns både band- och hjulgående. Med bom på 7,8 meter och sticka på 6,0 meter kan även de fyra individuellt manövrerade stödbenen komma till pass för att öka säkerheten vid lyft långt vid sidan av maskinen.

Den fyrcylindriga motorn ger 140 kilowatt, vilket bland annat utlovas resultera i ökad dragkraft. Det ska inte minst märkas vid de tillfällen då det behövs lite extra styrka. Ökad pumpkapacitet ska exempelvis säkerställa att flödet blir tillräckligt även vid toppbelastningar. Allt sker under kontroll av det elektroniska övervakningssystem som i princip ska svara för att flödet alltid är optimalt och ge precisa rörelser oavsett om kraft eller hastighet prioriteras.

Därmed hålls också bränsleförbrukningen på en lägre nivå, vilket förstärks av att motorvarvet i normalläge inte ska ligga högre än vid ungefär 1 700 varv per minut. Dessutom återvinns den kraft som kan tas tillvara när svänghastigheten minskar.

På plats på Ifat var också företagets senaste teleskoplastare i sjumetersklassen. Serien presenterades utförligt i Leveranstidningen Entreprenad 01.15 och visades nu för att påminna om att de kompakta maskinerna med låg tyngdpunkt och utlovat korta cykeltider också kan utnyttjas på återvinningsstationer.

Av samma anledning visades även företagets senaste tillskott bland de mindre hjullastarna. Tre hydrostatiskt drivna modeller som väger in mellan 11,25 och 14,2 ton i standardutförande presenterades på Bauma och kan fås med lastaggregat av typ z-länkage eller parallellföring. På Ifat visades den största L 546 med parallellföring i en version med drygt 15,3 tons arbetsvikt och 10,5 tons tipplast.

Jämfört med föregångarna är de nya modellerna robustare med förstärkt ram och kraftigare axlar. Enligt tillverkaren kommer dessa lösningar väl till pass inom just återvinningsindustrin där det ofta handlar om skiftarbete med upp mot 6 000 arbetade timmar under ett år – ofta på helgjutna eller skumfyllda gummidäck.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062