23948sdkhjf

Takeuchi väljer Deutz

Takeuchis 9,5-tonnare TB295W kan vara den grävmaskin som säljer bäst i Sverige just nu. Nu väljer tillverkaren att i fortsättningen stoppa in en Deutz-motor i maskinen i stället för de Isuzu-tillverkade kraftkällor som hittills använts.
Låga utsläpp tillsammans med en kompakt design och ett modulsystem som gör det lätt att skräddarsy motorerna efter skilda behov gör att Takeuchi väljer att använda Deutz TCD 3.6-motorer i två av sina tyngre modeller. Det gäller den i Sverige så populära hjulgrävaren TB295W och 15-tonnaren TB2150 som nyligen lanserades på Bauma.

Samarbetet träder i kraft nu i sommar och innebär att den japanska minigrävartillverkaren får tillgång till en steg IV-anpassad motor med SCR-teknik och DOC, oxideringskatalysator för dieselmotorer. På de lokala marknader där kraven är ännu hårdare, som i Schweiz och vissa regioner i Tyskland, finns möjlighet att koppla på även ett dieselpartikelfilter. Enligt tillverkaren uppnås då kraven enligt steg V som träder i kraft 2019.

De aktuella motorerna är raka fyrcylindriga lösningar som täcker intervallet 55,4-100 kilowatt vid 2 200 varv i minuten. Modultänkandet går igen även i Deutz teknik för att minska partikelutsläppen. Vilket gör att ingen behöver köpa mer komplicerad teknik än vad den lokala marknaden kräver.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078