23948sdkhjf

Yanmar organiserar om för att växa i Europa

Yanmar organiserar om i Europa, men små omedelbara effekter i Sverige.

Yanmar som för snart ett år sedan kompletterade sin verksamhet i Frankrike med ett förvärv i Tyskland slår 1 april ihop de båda organisationerna. För svensk del aviseras dock inga större förändringar, Wiklund Trading svarar för Yanmar-linjen medan Sundahls jobbar vidare med Schaeff-Terex-programmet.

Japanska Yanmar har länge haft ett starkt europeiskt fäste med produktion av minigrävare i Frankrike. I och med förvärvet av Terex tillverkning av kompaktmaskiner i Tyskland förra sommaren förstärktes produktprogrammet med de mindre lastare som en gång i tiden växte fram under Schaeffs varumärke.
Samtidigt etablerades en parallell administration som företagsledningen nu vill slå ihop med den tidigare etablerade organisationen för att bland annat förkorta beslutsvägarna och effektivisera verksamheten. Målsättningen är att därigenom skapa en organisation som kan stärka både försäljning och eftermarknad runt om i Europa och även förenkla kontakterna med kunderna.
Centrum för marknadsföring

, försäljning och distribution blir franska Bezannes där försäljning och marknadsföring även i fortsättningen kommer att ledas av Andreas Hactergal som faktiskt kom till Yanmar för drygt två år sedan från just Terex tyska kompaktverksamhet.
– Yanmar är just nu inne i en period där vi verkligen ska positionera oss som specialist på kompakta maskiner oavsett om det handlar om mini- och midigrävare, hjulgrävare, lastmaskiner eller dumprar, säger Andreas Hactergal.
Försäljningschef för Norden och Baltikum är som tidigare Magnus Täljemark med den skillnaden är att han i fortsättningen inte bara svarar för Yanmarprogrammet utan även för den tyska Schaeff-linjen.
– Kombinationen av Yanmars minigrävare och lastarna från Schaeff-Terex är oerhört stark och vi kan verkligen se med tillförsikt och glädje på framtiden. Vi har redan börjat jobba med att förstärka bland både återförsäljarna och på eftermarknadssidan, vilket är en av nycklarna för att lyckas. Det gäller inte minst i Europa där vi räknar med att mycket av vår tillväxt kommer att ske, säger Magnus Täljemark.
– Vi har också anställt en ny eftermarknadschef för norra Europa, och precis som tidigare har vi hittat honom i Sverige, Mats Wallmark. Annars räknar vi inte med några direkt märkbara förändringar i Sverige. Wiklund Trading fortsätter sitt arbete med Yanmars produkter och Sundahls rullar på med Schaeff-linjen. En förändring som också visar våra ambitioner att växa är dock att Wiklund Trading nu etablerar sig även i Enköping för att bli starkare i Mälardalen.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.126