23948sdkhjf

"All time high" för Markona – spränger 500-miljonersvallen

Rekordomsättning för Uppsalaföretaget.
Mark- och anläggningsföretaget Markona hade ett mycket stark 2016. Det framgår av bolagets årsredovisning som nyligen har släppts.

I rapporten redovisar bolaget en omsättning på 547 miljoner kronor, vilket kan jämföras med 393 miljoner kronor året innan. Omsättningen är bolagets högsta någonsin – och detta trots att affärsplanen som företaget har arbetat utifrån byggt på att lönsamhet i projekt ska prioriteras före omsättningstillväxt.

"Omsättningsökningen har dock inte skett på bekostnad resultatutveckling, utan resultatet följer tillväxten – vilket är ett förutsättning för tillväxt", skriver ledningen.

Resultatet före skatt landade på 21,7 miljoner kronor, att jämföra med 10,1 miljoner kronor under 2015.

I rapporten blickar företaget också framåt. Ledningen konstaterar att marknaden inom bygg och anläggning, de närmaste åren, kommer att vara så stor att bolaget till och med kommer att ha möjlighet att sålla ut de uppdrag Markona är mest lämpat för.

"Det väsentligaste för bolaget är inte att öka i omsättning utan att än mer höja lönsamheten. Det arbetet fortgår som planerat och utvecklas i tanke och arbetssätt", skriver ledningen.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062