23948sdkhjf

Rolls Royce i japansk grävare

Rolls Royce-ägda MTU kliver in på den japanska grävmaskinsmarknaden genom motorleveranser till Katos nya 30-tonsgrävare i HD-serien.

Rolls Royce-ägda MTU fortsätter att ta för sig som motorleverantör till grävmaskinsmarknaden. Den här gången är det Kato som följer JCB i hälarna och väljer samma typ av motor – en sexcylindrig variant ur 1000-serien som ger 210 kilowatt – till sin nya 30-tonsgrävare som lanseras nu i april.

Tanken är att den nya maskinen framför allt ska användas vid tunga arbeten i terräng, vilket ställer stora krav på en motor som är både driftsäker och snabbt anpassas till den uppgift den ställs inför utan att föraren upplever ryckighet och upplever att maskinen tappar kraft. För att leva upp till dagens miljökrav används konventionell SCR-teknik.
– Vi är väldigt imponerade över hur effektiva MTU-motorerna varit i våra terränggående kranar. När vi nu dessutom ska leva upp till emissionskraven enligt Heisei 26 har vi valt att använda beprövad teknik i våra nya grävmaskiner, säger Katos vd Mitsuo Okada.

Bernd Krüper, vice vd för MTU:s industrisida, konstaterar att hans företag redan är väl etablerat, även i ett högteknologiskt land som Japan, vad gäller motorleveranser till hjullastare och kranar.
– Nu är det glädjande att vi förstärker vårt samarbete med Kato på ett sätt som dessutom gör att vi kliver in på den japanska marknaden för grävmaskiner, säger Bernd Krüper.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078