23948sdkhjf

Corvara köper Skellefteåföretag

De har förvärvat en majoritet i Skellefteåföretaget Fukt- och saneringsgruppen(FSG).
För Corvara innebär köpet att man nu kan erbjuda sanering av asbest, pcb, fukt, vatten, brand och mögel. Bolaget hade en omsättning på ungefär 11,3 miljoner kronor, för perioden maj 2015 till april 2016. I ett pressmeddelande skriver Corvara att företaget har 17 anställda i dag.

För Corvara är köpet ett viktigt sätt för att kunna länka samman sina verksamheter i Västerbotten.

– Skellefteå kommun har en kraftfull utveckling och med hjälp av FSG kan vi nu koppla ihop våra skadeverksamheter i Luleå och Umeå som tillsammans bildar en stark region. Vi ser redan en stor efterfrågan på våra tjänster, och i och med förvärvet kommer vi att kunna ta oss an ännu flera projekt, säger Jan-Ola Lomgren, regionchef Norra Norrland på Corvara i ett pressmeddelande.

På FSG ser man möjligheterna med att vara en del av ett större bolag med fler affärsområden. Företaget kommer att fortsätta drivas som ett eget bolag och ledningen fortsätter som i dag.

– Det känns mycket inspirerande att bli en del av ett stort och rikstäckande företag. Vi kan dra fördelar av Corvaras storlek, resurser och kompetens samtidigt som vi kan bidra med spetskompetens inom skadeservice i norra Sverige, säger Jimmy Engström, vd på FSG.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078