23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Bergkvist Siljan Blyberg AB Kör en Manitou MT625H med funkti

| Medlemsnyhet | Företag Scantruck AB

På Bergkvist Siljans produktionsenhet i Blyberg ett par mil utanför Mora så sågas ungefär 500.000m3fub av främst klentimmer från mängder av gallringar.

Det bidrar inte bara till en hållbarhet för skogsbruket utan skapar också 54 arbetstillfällen samt mängder av fina produkter. Vem vet, kanske trallen till din altan som du köpt på ett byggvaruhus kommer härifrån?

Den lilla teleskoplastaren som kör runt på det stora sågverket behöver vi däremot inte gissa vart den kommer ifrån. Den ägs av Gigantic Truck & Maskin AB i Mora som köpt maskinen av Scantruck AB som därefter hyr ut den till slutkunden.

- Funktionshyra är en perfekt lösning för oss, säger Michael Segefalk som arbetar som mekanisk samordnare på Bergkvist Siljan Blyberg AB.

Totalleverantör inom materialhantering
Vi ställer in GPS: en på Mora en vårdag i början på maj, och anländer knappt fem timmar senare till Gigantics lokal där Mikael Fridlund som arbetar som sälj och marknadsansvarig tar emot oss och berättar om deras verksamhet.

- Vi arbetar som en totalleverantör inom materialhantering. Vi både säljer och hyr ut utrustning, och vi har både nytt och begagnat i portföljen inom truckar, lastmaskiner, städmaskiner, liftar, teleskoplastare och specialmaskiner samt redskap till dessa. Vi kan dessutom hjälpa våra kunder som huvudsakligen återfinns inom industrin, byggvaruhandel samt hustillverkare med deras utbildningsbehov inom allt från maskinbehörigheter till ansvarsutbildning för arbetsledare.  Utöver detta så har vi en egen verkstad samt fyra egna servicebussar som servar Dalarna och angränsande län. Vi är åtta anställda i dagsläget, men hittar vi rätt personer så vill vi gärna växa både på säljsidan och med ytterligare servicetekniker, säger Mikael Fridlund.

Arbetat med Manitous produkter mer än 15 år
Efter en stund så ansluter Hasse Funk som äger Gigantic Truck & Maskin AB till vårt samtal. Han har sysslat med materialhantering mer än 30 år, och har arbetat med Manitous produkter säkert 15 år i alla fall.

- Manitous sortiment av liftar, truckar och teleskoplastare är jag bekant med sedan lång tid tillbaka och jag vet att det alltid är välbyggda produkter. I dagsläget så köper vi maskiner av Scantruck som vi sedan hyr ut, men tanken är att vi också ska pröva på konceptet R2R det vill säga att vi hyr in de maskiner våra kunder vill hyra av oss direkt från Scantruck.

Släcksystem är ett krav på alla maskiner
Ute på sågverket tas vi emot av Michael Segefalk som arbetat sju år på anläggningen i Blyberg. Han berättar att de har haft deras senaste maskin, en MT625H i sex månader ungefär, men de är väl bekanta med modellen då de haft två likadana tidigare.

- Maskinen går som allt-i-allo maskin och sköter allt från städning till mindre lyft. Vi har gafflar, sopvals, skopa samt lyftbom i redskapsväg, samt ett släcksystem från Fogmaker. Det sistnämnda är ett krav på alla maskiner som arbetar här inne av förklarliga skäl. Vi gillar 625: an för att den är stark, smidig och genomtänkt. Den är mjuk att köra och har en riktigt bra komfort också tycker vi. Dessutom har eftermarknaden alltid fungerat väldigt bra vilket är otroligt viktigt så klart. Upplägget med funktionshyra, vilket innebär att Gigantic hjälper oss med all service och reparationer, fungerar klockrent avslutar Michael Segefalk.

Medlemsnyhet

Företag
Scantruck AB

Metallvägen 61
195 72 Rosersberg
Sverige
Scantruck AB

Bilder och video

Sänd till en kollega

0.109