23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Dela sida
Sponsrat innehåll

Lättkörd och fantastiskt bra batteritid imponerar på MJS AB

När MJS AB, som är ett plåtslageri med bas i Vänersborg, skulle se över plåtdetaljerna på Kungajaktsmuseet Älgens Berg på Bergagården så föll valet på en Manitou 200ATJe Oxygen från Scantruck AB för att komma åt överallt på den vackra byggnaden.

Maskinen hyrde de via Trollhättans Truck AB, och när vi hälsar på dem en vacker dag förmiddag i oktober så har plåtslagaren Klas Segerkvist varit på platsen två arbetsveckor. En egenskap som verkligen imponerar på Klas hos den eldrivna maskinen är batteritiden.

- Jag har haft den här liften i nio arbetsdagar och fortfarande inte laddat batteriet överhuvudtaget. Just nu står den på 56 % kapacitet kvar, så jag kommer dessutom klara mig ett bra tag till, konstaterar Klas Segerkvist.

 
”Jag behövde en lift som klarade ojämnt underlag och 10 meters arbetshöjd”

MJS AB arbetar från Göteborg och upp till Trestadsregionen med byggnadsplåtslageri, men allt som oftast har de fyra anställda fullt tillräckligt att göra i närområdet. Så också denna vackra oktoberdag då Klas Segerkvist befinner sig vid vackra Kungajaktsmuseet Älgens Berg på Bergagården.

- Jag gör en allmän översyn av alla plåtdetaljer och byter ut sådant som behöver lagas. Ett lite annorlunda inslag på det här stället är att jag får laga fasaden här och där då ekorrarna äter hål i väggarna. Jag visste att jag behövde en lift som klarade av ett ojämnt underlag och höjder uppåt tio meter, och Anders Janson på Trollhättans Truck AB plockade fram den här liften från Manitou åt mig, berättar Klas.

 
Eldrivna maskiner efterfrågas mer och mer

Liften som Anders Janson plockade fram åt MJS AB är en Manitou 200ATJe, en bomlift som drivs helt och hållet på el. Liften har en maximal arbetshöjd på 20 meter och en räckvidd på nästan 12m och den tar 230kg totalt i korgen.

- Eldrivna maskiner blir mer och mer efterfrågade även på landsbygden, i storstäderna är det nästan ett krav. Vi är ungefär 20 anställda på firman och har flera hundra enheter av truckar, liftar och teleskoplastare som vi hyr ut från våra anläggningar i Trollhättan och Göteborg. Vår relation med Scantruck AB som leverantör går lång tid tillbaka. De levererar alltid bra produkter och har en bra eftermarknad berättar Anders Janson som arbetar som liftansvarig på Trollhättan Truck AB.

”Liften är suveränt fin att köra”

Klas Segerkvist har arbetat som plåtslagare i över 40 år, och har därmed tillbringat en hel del tid i liftar av olika slag för att kunna utföra sitt arbete. Det var därför spännande att höra hans åsikter kring Manitou 200ATJe från Scantruck AB, som det faktiskt var första gången han kom i kontakt med.

- Jag tycker att liften är suveränt fin att köra, och eftersom det är grusigt underlag och kuperat här så uppskattar jag fyrhjulsdriften. Trots att marken är ojämn så upplevs maskinen stabil, vilket är en viktig egenskap. Det var enkelt att förstå hur allting fungerar och det är gott om plats i korgen. Ytterligare en fördel som jag tror också kan vara en förklaring till att batteriet ”aldrig” behöver laddas är den fina räckvidden. Tack vare den så slipper jag flytta maskinen i onödan utan kör bara korgen dit jag vill. Det tror jag sparar både tid och energi i batteriet, avslutar Klas Segerkvist.

Scantruck AB
Metallvägen 61
195 72 Rosersberg
Upplands Väsby kommun
Sverige
VAT nummer: SE5569914004

Kontaktperson

Sänd till en kollega

0.047