23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Dela sida
Sponsrat innehåll

Scantruck AB visar upp ett komplett lyftprogram på Borgeby Fältdagar

Maskinleverantören Scantruck AB ser fram emot att möta lantbrukskunder på Borgeby Fältdagar som genomförs i skånska Bjärred 28-29 juni, och de som hälsar på i monter E150 kommer inte att bli besvikna. Hela 11 maskiner finns på plats, vilket är nytt rekord för Scantrucks del på Borgeby.

- Vi har ett väldigt brett program med maskiner vi vet är intressant för svenska lantbrukare, så det är jätteroligt att vi kunde få loss så många till mässan, säger Johan Bawelin som arbetar som säljare mot lantbruket hos Scantruck AB.

 

Mer fokus på Weycor än tidigare år

Scantruck AB intar mässan som lockar besökare från hela södra Sverige med ett ännu mer komplett lastarprogram för lantbruket än tidigare år. Som generalagent för Manitou, Sennebogen, Weycor, GMG, PB Platforms och Platform Basket så klarar de leverera maskiner för alla krav som ställs inte bara inom lantbruket, utom även inom industri, bygg och entreprenad. Till Borgeby har de valt att ta med sig ett drygt tiotal olika maskiner som bör passa svenska lantbrukare extra bra.

-Vi märker att fler och fler lantbrukare uppskattar flexibiliteten och sättet som du kan arbeta med en teleskoplastare på. De som valt att investera i en teleskoplastare byter sällan eller aldrig bort maskintypen faktiskt. Men eftersom alla gårdar har olika behov och preferenser så är det roligt att kunna komplettera med Weycors starka utbud av hjullastare som sträcker sig från 2,5 ton hela vägen upp till 15 ton. Maskinerna gick fram till 2016 under namnet Atlas, men förutom namnbytet så är det samma maskiner och de tillverkas fortfarande i Tyskland. Till mässan tar vi med oss tre olika hjullastare från Weycor nämligen AR420, AR580 samt AR480T. AR420 och AR580 är 5-tons respektive knappt 10-tons hjullastare som lyfter 4000 respektive 7500kg. AR480T är en väldigt flexibel liten midjestyrd hjullastare med teleskopiskt utskjut. Med skopa lyfter den hela 3600kg, eller drygt 2000kg 4,8 meter högt, berättar Johan Bawelin.

 

Teleskoplastare, hjullastare och kombination av båda

Självklart har Scantruck AB också med sig ett urval av Manitous breda produktportfölj. Hela åtta röda maskiner har gjort resan till Skåne och finns att beskåda i montern. Den minsta av dem är modellen ULM 412H som är en ultrakompakt teleskoplastare. Maskinen lyfter 1250kg hela 4,3 meter högt, men är ändå så lätt och kompakt att man kan dra den bakom en pickup på ett maskinsläp då de väger under 3 ton.

MLT630-115 V CP, MLT841-145 PS+ och MLT940-140 V+ är tre ”vanliga” teleskoplastare som finns på plats och som är ytterst uppskattade av lantbrukare i hela Europa. Den första siffran i modellnamnet anger lyfthöjden, och de två sista maxvikten. MLT940-140 V+ lyfter till exempel fyra ton hela nio meter högt.

-Vi har en hel del maskiner av den här typen ute hos svenska lantbrukare i dagsläget och de är fantastiskt nöjda med dem. Räckvidden ger helt andra möjligheter när du ska komma åt saker, och det låga och ergonomiska insteget sparar kroppen för de som ofta hoppar in och ut ur maskiner, säger Johan Bawelin.

Kan man inte bestämma sig om man vill ha en teleskoplastare eller en hjullastare så har Scantruck en lösning för det också. På plats finns nämligen modellen Manitou MLA-T 533-145 V+ vilket är en midjestyrd hjullastare med teleskopiskt utskjut som ger en lyfthöjd på hela 5,2 meter och en räckvidd på 3,3 meter. På plats i montern finns även Manitou MLA 2-25H samt MLA 5-50H som är smidiga midjestyrda hjullastare som lyfter 1 015 kg till 1 880 kg upp till 3,90 meter högt. Modellprogrammet i MLA-serien sträcker sig hela vägen från 1,7 ton upp till 2,7 ton.

 

Svensk mässpremiär för MT625 E

MT625 E är Manitous helt elektriska version av storsäljaren MT625. Som namnet antyder lyfter den 2,5 ton hela 6 meter högt, men den stora nyheten är att den gör det helt utan avgaser och motorljud.

Maskinen hade smygpremiär på Scantrucks egen mässa i Rosersberg i maj, men det här är första gången de kan visa upp den på en mässa i Sverige.

- Elmaskiner kommer vara en del av framtiden utan tvekan, och det ska bli spännande att få visa upp den här för besökarna. Att slippa avgaser är en stor förbättring av arbetsmiljön både för de som arbetar på gården och för djuren. Med solceller på taket som kommer på fler och fler lantbruk så blir konceptet ännu mer tilltalande så klart. Totalt sett tror jag att vi med väldigt gott samvete kan säga att vi klarar att tillgodose de flesta av lantbrukskundernas maskinbehov, och vi har dessutom ett väldigt stort utbud av tillbehör och originalredskap till allt vi säljer, avslutar Johan Bawelin.

Scantruck AB
Metallvägen 61
195 72 Rosersberg
Upplands Väsby kommun
Sverige
VAT nummer: SE5569914004

Kontaktperson

Sänd till en kollega

0.031