23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Dela sida
Sponsrat innehåll

Scantruck AB ställer ut på Brunnby Lantbrukardagar

Personalen på Scantruck AB hinner knappt torka svetten ur pannan efter Borgeby Fältdagar innan det är dags för nästa lantbruksevenemang. Redan 5-6 juli står de redo ta visa upp sina produkter och svara på frågor på Brunnby Lantbrukardagar, som är mellansveriges största mötesplats för professionella lantbrukare. Med sig till mässan strax utanför Västerås har de två maskiner ur sitt breda sortiment av maskiner anpassade för svenskt lantbruk.

- Vi har tagit med en oss Weycor AR420, som är en tysk midjestyrd hjullastare som tidigare gick under namnet Atlas och som vi har agenturen på sedan förra hösten. Dessutom har vi självklart tagit med oss en Manitou teleskoplastare som jag tror är det märket som flest förknippar oss med, berättar Johan Bawelin som arbetar som säljare hos Scantruck AB.

 

Weycor hjullastare från 3,2 till över 15 ton

Teleskoplastaren är en maskintyp som tar en allt större marknadsandel på ute hos svenska lantbrukare, och med alla dess fördelar så är det inte så konstigt. De som väl har provat en byter sällan eller aldrig tillbaka, men det finns fortfarande sysslor som många föredrar att använda en midjestyrd hjullastare till, och Johan Bawelin som är säljare på Scantruck AB gläds över att de tyska kvalitetsmaskinerna hamnat i Scantrucks portfölj.

- Med Weycor har vi fått ett riktigt bra hjullastarprogram hela vägen från 3200kg upp till drygt 15 ton, och det är naturligtvis ett ypperligt komplement till Manitous mindre maskiner i MLA-serien men också till deras teleskoplastare. Till mässan i Brunnby har vi tagit med oss modellen AR420, som väger 5600kg och drivs av en Deutzmotor. Den lyfter över 4ton rakt och en bit över 3,5 knäckt och går i 40km/h. Samtliga modeller är välutrustade och den här har till exempel lastarmsfjädring, led-arbetsbelysning och det är en perfekt ”året runt” maskin på ett jordbruk som klarar allt från snöröjning till att lasta foder. Tycker man att maskiner är lite för liten, eller för stor, så berättar vi gärna mer om deras övriga modeller som kanske matchar behoven ännu bättre, säger Johan Bawelin.

Givetvis fick det åka med en teleskoplastare till Brunnby också, konstigt vore det väl annars! De röda Manitoumaskinerna som finns både som stela och runtomsvängande maskiner har blivit synonymt med Scantruck. Johan Bawelin gläds åt att fler och fler lantbrukare har insett fördelarna maskintypen erbjuder.

- Ute i Europa är det väldigt vanligt med teleskoplastare inom lantbruket, och i takt med att allting ute på gårdarna blir större och större så är det ganska så logiskt. En teleskoplastare gör att du når både längre, och högre än vad du gör med en hjullastare. Detta gör att du kan lasta på höjden, komma åt material som står längre bort samt räcker till för att lasta redskap och hjälpmedel som också har blivit större och större, förklarar Johan Bawelin.

 

”Maskinerna i Manitous MLT-serie är oerhört välutrustade”

Maskinen som finns att beskåda i monter 153 lyssnar till tilltalsnamnet Manitou MLT940 140 V+ och lyfter hela fyra ton nio meter högt. Maskinen är utrustad med CVT steglös transmission och har en marchfart på 40km/h. Den är utrustad med Easy-access, vilket innebär ett ergonomiskt och säkert, och dessutom väl upplyst insteg till maskinen. Alla som hoppar in och ut ur maskinen dagarna i ända som en lantbrukare ofta gör förstår hur viktigt det här är. Med tilltagande ålder så blir det ännu viktigare! Andra hjälpmedel för att underlätta för brukaren är funktionen Ecostop som stänger av motorn vid avbrott i arbetet för att undvika tomgångskörning. Detta sparar såväl bränsle som timmar på maskinen och inte minst minskar det utsläppen. En annan smart funktion är JSM Autopower som höjer motorvarvet på maskinen om man använder hydrauliken men utan att förändra hastigheten.

- Maskinerna i MLT-serien är överhuvudtaget väldigt välutrustade för den svenska marknaden. De har hitchkrok med bromsuttag och extra el och hydraulik, AC, luftfjädrad stol, stort belysningspaket samt lastarmsfjädring. Dessutom precis som på Weycors hjullastare så är det ett otroligt brett program med maskiner från våra minsta i ULM som du kan transportera på en maskintrailer bakom en pickup till våra största runtomsvängande maskiner som lyfter närmare 35 meter högt, avslutar Johan Bawelin.

Scantruck AB
Metallvägen 61
195 72 Rosersberg
Upplands Väsby kommun
Sverige
VAT nummer: SE5569914004

Kontaktperson

Sänd till en kollega

0.03