23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Dela sida
Sponsrat innehåll

Löjte AB hjälper byggbranschen vara ”just in time” med Manitoumaskiner från Scantruck

Rubriken är ett citat från Göran Larsson, ägare och VD på Löjte AB som är ett maskin och logistikföretag som utgår från Uppsala, och gäller deras huvudsakliga maskinleverantör Scantruck AB.

Häng med när vi hälsar på dem en regnig novemberdag när de nyligen startat upp sina två senaste Manitou teleskoplastare.

Kallt och regnigt utanför, och därför ännu skönare att få komma in i värmen och höra Göran Larssons historia om Löjte AB och dess verksamhet över en kopp kaffe. Företaget startade sin nuvarande inriktning 2012 och samma år skedde den första anställningen. Innan dess hade Göran också arbetat med uthyrning av maskiner, men då mest grävmaskiner och hjullastare.

- Vår första maskin från Manitou, som såldes genom Liftway på den tiden, var en MT625, och den sålde vi faktiskt av för bara någon vecka sedan så den har varit en riktig trotjänare. Idag är vi 28 anställda och arbetar med maskin och kranbilstransporter. Mycket arbetet består av montage av olika saker och lagerlogistik. Ska man förklara det sista så kan man säga att vi hjälper byggbranschen bland annat att vara ”just in time” även när tidsplanerna inte håller. Vi kan magasinera godset, köra ut det när de behöver det och även lyfta det på plats enkelt sammanfattat, förklarar Göran Larsson.

 

Imponerande maskinpark som hela tiden underhålls och uppdateras

Teleskoplastare, hjullastare och hela nio kranbilar hjälper företagets kunder inom främst Uppland med en mängd olika uppgifter, och ofta med kort varsel. Maskinparken ses kontinuerligt över för att så väl som möjligt matcha kundernas behov, och de två senaste tillskotten från Manitou och Scantruck blev två ”stela” teleskoplastare som Göran valde mycket för dess kompakta yttermått.

- I dagsläget har vi fyra runtomsvängande Manitou fördelat på två MRT2550, samt en MRT2660 och en MRT3050. Dessutom har vi sex vanliga stela, det vill säga inte runtomsvängande maskiner i storleksordningen från den minsta ULM415H upp till MT930H. Dessutom väntar vi på ytterligare en MRT2660 och även på den nya elmaskinen MT625E, berättar Göran Larsson.

 

Storleken har betydelse

De två senaste tillskotten på firman blev delvis Manitous nya ULM 415H Comfort, vilket är otroligt lätt och kompakt liten maskin på endast 2700kg, som man till och med kan dra bakom en pickup med rätt körkortskombination. Ändå lyfter den 1500kg hela 4 meter högt.

- Den här maskinen är så liten så den kommer i princip in överallt, jag tror den är 149cm bred och 192cm hög. Det är egentligen bara fantasin som sätter begränsningarna. Vi har redan hunnit testa den i inomhusarbete då Robert som är en våra maskinförare körde grus till en gjutning i källaren till Kyrkans Hus här i Uppsala. Dessutom är det en utmärkt maskin för arbete på tak, den är enkel att lyfta på plats och endast väger 2700kg, poängterar Göran Larsson.

Samma datum, första november, som deras ULM415H anlände kom också deras MT930H. Också denna maskin är noggrant utvald för att passa perfekt in på en modern byggarbetsplats.

- Många fastigheter idag byggs med en innegård med ett parkeringsdäck under, och detta fungerar som lager under byggtiden. Här passar MT930H perfekt då den tack vare sina yttermått på endast 2 x 2m kommer in i garaget. Lyftkapaciteten på nio meter och tre ton räcker också ganska så långt, men skulle det inte göra det så har vi betydligt större maskiner men det hjälper föga om vi inte har en som kommer in i lagret också, konstaterar Göran Larsson. Dessutom är det en 40km/h maskin så vi når hela centrala Uppsala på nolltid genom att hjula från vårt kontor på Kungsängens Gård där vi hyr in oss i SLU’s lokaler. Våra kranbilar har vi dock vid vårt andra kontor i Funbo Lövsta, säger Göran Larsson.

 

Service var 500: e timme i egen verkstad

Stillestånd kostar pengar, och alla maskiner i flottan behövs för att hålla en kort responstid gentemot företagets kunder runt om i Uppland. Göran har därför landat i att serva maskinerna med täta intervaller. Därför tas de löpande in i deras egen verkstad och servas och ses över, och på det här sättet upptäcker de alltid eventuella svagheter i god tid och kan åtgärda dem innan det får några större följdverkningar. Här är även Scantruck och deras eftermarknad en viktig komponent så klart.

- Jag har gjort affärer med Scantruck i många år, och fortsätter att göra affärer med dem, och det talar för sig själv tycker jag. Skulle det inte fungera för mig så skulle jag sluta, och jag hoppas att de känner likadant från sin sida, avslutar Göran Larsson med ett skratt.

Scantruck AB
Metallvägen 61
195 72 Rosersberg
Upplands Väsby kommun
Sverige
VAT nummer: SE5569914004

Kontaktperson

Sänd till en kollega

0.031