23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Dela sida
Sponsrat innehåll

Små larvburna packåsnor och minikranar med justerbara stödben nyhet från Platform Basket

Scantruck har stora förväntningar på Platform Baskets nya transportörer som kommer att finnas både med och utan kran.

Den italienska tillverkaren Platform Basket, mest känd för sitt stora utbud av larvburna lifta breddar sitt utbud. Fabriken har lanserat fyra olika transportörer som är redo att dra tunga lass när det gäller att flytta material på byggarbetsplatser, lager och andra platser där det är krav på smidiga och flexibla maskiner. Flera av de nya modellerna från Platform Basket kan även fungera som kran och lasta och lossa tungt gods själva. "Det handlar om små, robusta transportörer som också kan fungera som kran. Två av dem är larvburna och två är minikranar med spindelben av samma sort som sitter på Platform Baskets populära liftar. De passar perfekt till exempel till att flytta tunga värmepumpar som för närvarande installeras i stor utsträckning", säger Anker Lemvig som arbetar som VD på Scantruck AB

 

Bensin, el eller hybrid

Den minsta av maskinerna är PCR10, lastar upp till 1,1 ton på flaket, vilket faktiskt är mer än vad den själv väger. Precis som de andra kan den enkelt placeras på en standardtrailer. Alla fyra maskinerna finns antingen med bensinmotor eller i en hybridversion, som också har en elmotor. Det ger möjlighet att köra på bensin utomhus och el inomhus. Alternativt kan alla fyra utrustas med litiumjonbatterier och ett laddningssystem för nätström, vilket innebär att de blir helt utsläppsfria. Den andra larvburna modellen, PCR12, kan lastas med upp till 990 kg och har en kran med en räckvidd på 4,2 meter och en lyfthöjd på 4,9 meter. Liksom PCR10 har PCR12 gott om plats på plattformen för gods och material, som den själv kan lasta av och på med kranen.

 

Stabilt med långa stödben

Stabiliserande spindelben är en specialitet från Platform Basket, som används i hela den 36 modeller breda produktutbudet av larvburna liftar, som också kallas "Spider". Nu smittar tekniken av sig in i det nya segmentet av larvburna minikranar. Både MCR30 och MCR40 är larvburna, och deras stabilitet smått fantastisk tack vare de långa flexibla stödbenen.

 "Maskinerna kan ställas upp med olika arbetsbredder, och spindelbenen ger självklart optimal möjlighet att nivellera. De har alla fjärrkontroller, och de med kran monterad kan fås med vakuum-sug för montering av fönster. Det finns också möjlighet att montera vinschar för lyft upp till 800 kg", berättar Anker Lemvig.

Platform Baskets nya serie av smidiga och flexibla transportörer och minikranar har precis börjat lämna fabriken i Poviglio, väster om Bologna i norra Italien. Anker Lemvig som arbetar som VD på Scantruck AB förväntar sig att den danska importören kan leverera dem under våren.

Scantruck AB
Metallvägen 61
195 72 Rosersberg
Upplands Väsby kommun
Sverige
VAT nummer: SE5569914004

Kontaktperson

Sänd till en kollega

0.031