23948sdkhjf

CORONAVIRUSET

Ledare: Annorlunda sommar

Respiratorer nästa för JCB

JCB står klar att öppna tillverkningen på nytt i hyttfabriken i Uttoxeter, men inte för den normala produktionen, utan nu handlar det om skalen till respiratorer som behövs i campen mot Covid-19.

Byggföretag hittar till campingstugor

Till skillnad från många andra inom rese- och hotellbranschen har campingkedjan First Camp inte påverkats negativt av covid-19. Företaget konstaterar i stället att bland annat byggföretag i olika delar av landet väljer företagets lösningar i stället för hotell.

Sandvik drar i bromsen

Året har börjat enligt förväntningarna för Sandvik som dock har initierat en serie besparingsåtgärder – framför allt personalminskningar – för att möta de störningar som bedöms bli följden av coronavirusets utbredning.

Volvo stoppar produktion i Sverige

Volvo Construction Equipment stänger temporärt ner sina produktionsanläggningar i Sverige med start på måndag 23 mars. Swecon lovar dock att fortsätta sin verksamhet som tidigare, vilket betyder att reservdelsförsörjningen inte påverkas av stängningen.

Haulotte stänger franska fabriker

JCB stänger sina brittiska fabriker

JCB har stoppat produktionen vid samtliga brittiska fabriker på grund av kraftigt minskad efterfrågan globalt i spåren av den spridning av coronaviruset som nu klassas som en pandemi.

Conexpo avslutade i förtid

Trots osäkerheten kring coronavirusets utbredning var det tätt mellan besökarna på årets Conexpo-Conagg. Drygt 2 200 utställare, drygt 130 000 besökare och mindre än en procents avbokningar är siffror som arrangörerna är mycket nöjda med.

Maskinmässan följer utvecklingen

– Det är bara Delvator som valt att kliva av Svenska Maskinmässan. Vid ett utställarmöte i går var det ingen annan som gick i samma tankar, säger mässansvarige Gabriel Börjesson, som räknar med ett lyckat branschevenemang på Solvalla 4-6 juni.

Delvator hoppar av maskinmässa

Delvator hoppar av Svenska Maskinmässan, men övriga utställare sitter lugnt kvar i båten, enligt mässansvarige Gabriel Börjesson som betonar att arrangörerna noggrant följer de råd och direktiv som lämnas av bland annat hälsomyndigheterna.

Gruvan inte påverkad av coronaviruset

Volvos monter öppen under Conexpo

Det är bara Volvo av de större utställarna som valt att kliva av Conexpo. Montern med sitt innehåll finns dock kvar och kommer att bemannas med inhyrd personal, enligt mässarrangörerna.

Volvo kliver av Conexpo

Oron för Coronavirusets härjningar gör att Volvo väljer att avstå från Conexpo, nästa veckas stora nordamerikanska entreprenadmaskinsmässa i Las Vegas.

Corona slår till mot Samoter

Sänd till en kollega

0.11