23948sdkhjf

BDX renodlar – startar entreprenadbolag

Ett nytt entreprenadbolag är nästa steg för BDX, som uppger att det nya bolagets beräknade omsättning är en halv miljard kronor.

BDX Företagen AB är inte främmande för entreprenadverksamhet, i verksamheten ingår segment som mark/väg, mark/stora projekt, snö och grönt samt dotterbolaget BDX Rail AB, som startades 2021.

Nu startar man dessutom ett helt nytt bolag: Civil Works Nordic AB (CWN AB).

Enligt BDX kommer det nya bolaget att ha cirka 140 medarbetare med bred kompetens och erfarenhet inom mark, anläggning och infrastrukturprojekt.

BDX räknar med att en omsättning på cirka 500 miljoner kronor under första verksamhetsåret och noterar att det inom organisationen finns erfarenhet av både små, stora och komplexa entreprenader inom både investering och reinvestering avseende mark, VA, väg, vindkraft samt bro- och dammprojekt.

Beslutet har tagits för att möta en ökande efterfrågan i en expansiv region. Satsningarna i Norrbotten och Västerbotten har avlöst varandra under de senaste åren och BDX konstaterar att det kommer mera; SSAB, H2 Green Steel, LKAB med flera tänker bygga nytt och stort, BDX nämner också flera stora infrastruktursatsningar, till exempel i Luleå Hamn.

– Alla satsningar som görs i norra Sverige gör att vi ser en stark tillväxt inom entreprenadsegmentet de kommande åren, säger Catrin Ingvarsson, vd och koncernchef BDX Företagen AB, i ett pressmeddelande.

CWN AB startar 1 maj 2023 och tanken uppges vara att affärsområdena mark/väg samt mark/stora projekt ska ingå där, medan drift- och underhåll väg samt snö- och grönt blir affärsområden inom BDX Syd.

– Genom att skapa ett renodlat entreprenadbolag blir vi ett tydligare alternativ för våra kunder. Samtidigt kommer vi att lyfta fram och tydliggöra verksamheten för drift- och underhåll väg samt snö- och grönt-verksamheten genom att organisera dem som affärsområden inom division Syd, säger Catrin Ingvarsson.

Enligt BDX ska det  nya upplägget skapa möjligheter att ytterligare tydliggöra respektive områdes kärnkompetens.

– Redan i dag har vi en organisation med stor kompetens inom sina respektive specialistområden. Genom att nu fortsätta utvecklingen av både kompetens och organisation kommer vi att stå väl rustade inför de stora satsningar som sker i norra Sverige. Genom CWN AB kan vi ytterligare spetsa till vårt erbjudande samtidigt som vi ser en potential i att växa ytterligare, säger Mats Grönberg, divisionschef Infra, i pressmeddelandet.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079