23948sdkhjf

Ökad säkerhet med Volvos fjärrstyrda grävmaskiner

Volvo Construction Equipment och CE Engineering Solutions lanserar en fjärrstyrningslösning för kort räckvidd, vilket förbättrar säkerhet och flexibilitet vid grävmaskinsdrift.

I samarbete med CE Engineering Solutions har Volvo Construction Equipment (Volvo CE) utvecklat en fjärrstyrningslösning för kort räckvidd. Lösningen är nu tillgänglig för grävmaskinerna EC250E, EC300E och EC350E. Denna teknik ska förbättra säkerheten och effektiviteten för användare som arbetar på farliga eller utmanande arbetsplatser och i miljöer där föraren behöver en närmare vy över arbetsuppgiften.

Läs också: Volvo presenterar nytt lyftläge för rivningsbommar

Användare i Nordamerika och Europa som redan implementerat lösningen i sina verksamheter rapporterar om förbättrad säkerhet och användarvänlighet. Dessutom kan systemet enkelt integreras i befintliga arbetsprocesser.

Fjärrstyrningslösningen är särskilt användbar i situationer där det finns risk för fallande föremål, välta eller farliga rörelser med maskinen, exempelvis vid rivningsjobb eller dåliga markförhållanden. Den kan även användas när föraren behöver hålla en närmare koll på grävmaskinens redskap, som vid pålnings- och borrtillämpningar. Detta ger inte bara bättre sikt och ökad precision, utan minskar också behovet av ytterligare en kollega på plats.

Systemet kan fjärrstyras upp till 100 meters avstånd och innefattar tvåvägskommunikation via en radiosändare och radiomottagare, vilket möjliggör elektronisk kommunikation med maskinen. En strömbrytare inuti hytten och en ljusfyr på utsidan av maskinen ger information om fjärrstyrningsläget används eller inte.

CE Engineering Solutions erbjuder också skräddarsydda fjärrstyrningslösningar baserade på unika kundspecifikationer vid behov. Även om lösningen för närvarande endast är tillgänglig för EC250E, EC300E och EC350E, förväntas utbudet att utökas i framtiden. Lösningen 'Short Range Remote Control' kan köpas hos Swecon och andra Volvo-återförsäljare på marknader där dessa grävmaskinsmodeller finns tillgängliga.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.093