23948sdkhjf

Kristian Karlsson tar över som CFO för Svevia

Kristian Karlsson, tidigare ekonomichef på Svevia, har befordrats till rollen som Chief Financial Officer (CFO). 

Karlsson, som har varit tillförordnad CFO sedan den 5 april 2023 och medlem i koncernledningen, kommer nu att ta över rollen permanent.

Anders Gustafsson, VD och koncernchef för Svevia, uttryckte sin entusiasm över Kristian Karlssons befordran. 

– Kristians breda kompetens, affärsmässighet och goda ledarskap möter väl de professionella och personliga egenskaper vi har eftersökt. Med branschkunskap, djup erfarenhet inom ekonomistyrning och affärsstrategisk spets kommer Kristian att bidra till att Svevia tar nästa steg i bolagets utveckling.

Läs också: Svevia säkrar 13 kontrakt inom vägunderhåll

Karlsson, som innehar en magisterexamen i ekonomi från Internationella Handelshögskolan i Jönköping, började på Svevia för nio år sedan i rollen som chefscontroller. Sedan 2022 har han haft tjänsten som ekonomichef med ansvar för controlling, redovisning, internkontroll och finans.

Karlsson själv uttryckte sin glädje över det fortsatta förtroendet. 

– Svevia befinner sig i en mycket spännande fas med stora ambitioner och höga mål för hållbar och lönsam tillväxt. Jag drivs av att skapa värde och ser fram emot att fortsätta utveckla ekonomifunktionen och koncernen tillsammans med mina kompetenta medarbetare.

Svevia, som specialiserar sig på att bygga och underhålla vägar, broar, hamnar och annan infrastruktur, omsatte 11,3 miljarder kronor 2022. Företaget har 2 200 medarbetare på 100 platser i Sverige och har under de senaste åren även vuxit som vägentreprenör i Norge.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.109