23948sdkhjf

Specialfastigheter förlänger ramavtal med Peab

Peab bekräftar att ramavtalet med det statliga bolaget Specialfastigheter har förnyats. Avtalet täcker större byggentreprenader över 100 miljoner kronor och sträcker sig nu fram till 2026.

Det är klart att Peab får fortsätta samarbetet med Specialfastigheter i ytterligare tre år, tack vare förlängningen av ramavtalet. Peab, en av fyra entreprenörer som återigen erhåller ett förlängt avtal, kommer att fortsätta hantera byggentreprenader värda över 100 miljoner svenska kronor.

Ramavtalet omfattar både befintliga och potentiella nya fastigheter i Specialfastigheters portfölj över hela Sverige.

Läs också: Peab bygger framtidens riksarkiv i Härnösand

Specialfastigheter äger och förvaltar fastigheter som kräver hög säkerhet i drift, skydd för personal, information och fysisk säkerhet. Peab har visat en förmåga att uppfylla dessa stränga krav, särskilt gällande utförandet av projekt som sker under pågående drift, ofta 365 dagar om året och ibland dygnet runt.

– Att arbeta med säkerhetsklassade projekt innebär speciellt höga krav på oss som entreprenörer. Det är en ära att återigen få förnyat förtroende från Specialfastigheter. Det bevisar att de är nöjda med de projekt vi har levererat under den tidigare avtalsperioden, säger Stefan Danielsson, affärsområdeschef Bygg, Peab.

Peab har under tidigare ramavtal, som tecknades 2019, genomfört flera projekt för Specialfastigheter. Bland dessa finns ombyggnad och utbyggnad av Berga häkte i Helsingborg, Sörbyns anstalt utanför Umeå, ett nytt polishus i Malmö och det nya Riksarkivet i Härnösand.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078