23948sdkhjf

NCC tar spadtag för stort studentbostadsprojekt i Uppsala

NCC tar sig an ett nytt storprojekt i samarbete med Uppsalahem, med mål att uppföra 276 studentbostäder i den centralt belägna stadsdelen Kåbo i Uppsala.

Projektet, som kommer att utföras som en totalentreprenad, har fått namnet Fältläkaren och uppges ha ett ordervärde på ungefär 260 miljoner kronor.

– Jag är oerhört glad och stolt över att vi nu äntligen kommer loss med att bygga nya hyresrätter i Uppsala. Nu sätter vi spaden i marken och fortsätter arbetet med att bidra till att Uppsala blir en ännu bättre studentstad, säger Mattias Tegefjord, vd för Uppsalahem, i pressmeddelandet från NCC.

Läs också: Lättnader i byggkraven kan bli verklighet för studentbostäder

Enligt NCC:s pressmeddelande kommer de 276 nya studentbostäderna att fördelas över tre byggnader, där samtliga byggnader kommer att vara fem våningar högt. Lägenheterna kommer att variera i storlek, från 25 till 40 kvadratmeter, med antingen ett eller två rum.

NCC och Uppsalahem har en lång historia tillsammans, med över 2 000 färdigställda bostäder under de senaste 15 åren, enligt NCC:s pressmeddelande. Det första spadtaget för Fältläkaren, och ytterligare 276 bostäder, kommer att äga rum den 21 juni.

– Tillsammans med Uppsalahem har vi haft ett givande projekteringsarbete där vi utmanade detaljplanen och lyckades tillskapa fler kvadratmeter, till en yta motsvarande cirka 25 extra lägenheter. Studentbostäderna är funktionella och blir ett efterlängtat tillskott på studenternas bostadsmarknad i Uppsala, säger Henrik Landelius, affärsområdeschef för NCC Building Sweden.

Första inflyttningen i de nya bostäderna planeras till slutet av 2024, enligt NCC:s pressmeddelande. Projektet förväntas vara helt färdigställt 2026, och affären kommer att registreras i NCC Building Swedens andra kvartal 2023.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078