23948sdkhjf

Cramo byter vd

Samuel Alteborg tar över som vd för maskinuthyrningsjätten Cramo AB, enligt ett pressmeddelande från företaget. Alteborg efterträder den avgående vd:n Henrik Norrbom.

Cramo AB meddelar i ett pressmeddelande att Henrik Norrbom, som har innehaft sin position på Cramo AB i nära fyra år, lämnar rollen för att anta posten som vd och koncernchef för Norva24.

Enligt pressmeddelandet från Cramo AB har Norrbom under sin tid vid rodret sett till att företaget utvecklats till att bli Sveriges största maskinuthyrningsföretag. Han efterträds nu av Samuel Alteborg, som tidigare innehaft rollen som finansdirektör för Cramo AB sedan 2020.

Läs också: Cramo köper företag

Martin Holmgren, COO för Cramo Group, uttrycker i pressmeddelandet sin tacksamhet mot Henrik Norrbom för hans insatser.

– Det har varit ett privilegium att arbeta med Henrik, som en uppskattad medlem av Cramokoncernens ledningsgrupp. Under Henriks ledning har Cramo AB utvecklats till det ledande uthyrningsföretaget i Sverige, säger Martin Holmgren och tillägger att han ser fram emot Samuel Alteborgs ledarskap för Cramo AB.

Samuel Alteborg har en gedigen erfarenhet från ledande positioner inom telekom och teknik, enligt Cramo ABs pressmeddelande. Alteborg, som är utbildad civilingenjör i industriell ekonomi från Linköpings universitet, har tidigare haft roller på Scania, McKinsey & Company samt Telia Company.

Samuel Alteborg framhåller entusiasm i pressmeddelandet från Cramo AB inför sin nya roll.

– Under mina tre år på Cramo har jag haft förmånen att få arbeta i ett bolag med fantastiska ledare och medarbetare som verkligen gör allt varje dag för att hjälpa och serva våra kunder. Jag är hedrad över möjligheten att tillsammans med alla kollegor på Cramo AB få ta arbetet vidare.

Cramo AB meddelar att Samuel Alteborg tillträder tjänsten som vd för företaget den 1 juli 2023 och därmed också ingår i Cramokoncernens ledningsgrupp där han rapporterar till koncernchef Martin Holmgren. Henrik Norrbom kommer, enligt pressmeddelandet från Cramo AB, att finnas kvar inom bolaget i en rådgivande funktion fram till och med 17 september 2023 när han lämnar Cramo.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078