23948sdkhjf

NCC säkrar avtal för att koppla upp Jyllands vindkraftspark

NCC bekräftar undertecknandet av ett nytt avtal med Energinet, Danmarks nationella elnät. Avtalet innebär att NCC ska leda en omfattande elutbyggnad för att ansluta Thor Offshore Wind Farm på Jylland till Danmarks elnät.

NCC har säkrat ännu ett kontrakt med Energinet för att utöka elförsörjningen i Danmark. Projektet innebär att vindkraftsparken Thor Offshore Wind Farm på Jylland ska integreras med det nationella elnätet.

Enligt ett pressmeddelande kommer NCC:s ansvar inkludera installationen av 31 kilometer av 220 kV-kablar som ska sträcka sig från Idomslund till Volder Mark på västra Jylland. I Volder Mark pågår för närvarande byggandet av en ny transformatorstation, och det är härifrån strömmen från vindkraftsparken kommer att sändas ut till det nationella elnätet.

Läs också: NCC tar spadtag för stort studentbostadsprojekt i Uppsala

NCC:s uppgift kommer även att omfatta borrning under Storå, väster om Holstebro.

– Infrastrukturuppdrag är ett strategiskt viktigt område för NCC och utbyggnad och uppgradering av elnätet är ett av de komplexa områden som vi har kompetens att utföra. Från planeringsfas till utförande. Vi ser fram emot att arbeta med Energinet även i detta projekt, säger Flemming Carlsen, chef för NCC Infrastructure i Danmark.

Enligt NCC kommer arbetet med den styrda borrningen att pågå från sommaren 2023 till sommaren 2024. Ytterligare arbete, inklusive grävning och kabelinstallation, kommer att äga rum mellan våren 2024 och hösten 2024.

NCC förtydligar att uppdraget, värt cirka 200 miljoner svenska kronor, kommer att registreras under andra kvartalet i affärsområdet NCC Infrastructure.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.093