23948sdkhjf

Svevia lägger asfalt i Stockholm för 101 miljoner kronor

Svevia kommer att lägga ny asfalt i Stockholms län under sommaren, ett uppdrag som sträcker sig över hela skalan från mindre vägar till tungt trafikerade leder som Essingeleden och Södra länken.

Svevia är redo att ge sig i kast med en omfattande sommaruppgift. I uppdrag av Trafikverket, kommer Svevia att lägga närmare 70 000 ton ny asfalt på cirka 800 000 kvadratmeter av det statliga vägnätet runt om i Stockholms län.

– Uppdraget omfattar hela skalan från de mindre vägarna i länets mest lågtrafikerade delar till Sveriges mest trafikintensiva trafikleder, Essingeleden och även Södra länken, säger Philip Öberg, representant från Svevia.

För att minimera trafik och samtidigt bevara arbetsmiljön för vägarbetare, har Svevia valt att huvudsakligen utföra dessa arbeten nattetid. Svevia förklarar vidare i sitt pressmeddelande att de redan har avverkat de sträckor där arbetet kunde utföras dagtid under maj. Nu ligger fokus på de sträckor där arbetet enbart får utföras nattetid på grund av restriktioner.

Läs också: Svevia förstärker biologisk mångfald i täkter

Det är utmanande att utföra asfaltarbeten med ständig trafik, särskilt på motorvägar, varför Svevia har skapat ett system för att tryggt styra trafikflödet. Beroende på vägsträcka och trafiksituation kan trafiken ledas om eller styras med hjälp av vägbommar, rödljus och lotsbilar, betonar Öberg i pressmeddelandet från Svevia.

Philip Öberg avslutar med en uppmaning till alla trafikanter att vara uppmärksamma och visa stor försiktighet när de passerar arbetsplatserna. Det är viktigt att följa anvisningar och att visa hänsyn, påpekar han. Det är med dessa försiktighetsåtgärder och planering som Svevia hoppas kunna minimera störningar och samtidigt säkerställa en trygg arbetsplats för sina anställda, enligt informationen i företagets pressmeddelande.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063