23948sdkhjf

Swecons ramavtal med FMV fullgjort: 230 Volvo-hjullastare i tjänst

Swecon har fullgjort sin leverans enligt ramavtalet med Försvarets Materielverk (FMV). Totalt 230 specialanpassade Volvo-hjullastare står nu redo för tjänstgöring.

33 Volvo-hjullastare står nu redo för militärtjänstgöring, vilket representerar den sista leveransen inom ramavtalet som tecknades mellan Swecon och FMV 2018.

– Vi har totalt levererat 230 hjullastare, alla med olika specialanpassningar, säger Tomas Nieminen, Manager Project Sales på Swecon.

Swecon uppger att dessa maskiner markerar en snabb utveckling i försvarets moderniseringsprocess, där leverantören har spelat en avgörande roll. Ramavtalet från 2018, med upphandling på fyra år, inriktade sig specifikt på att fylla Försvarets behov inom logistik och materialhantering.

Läs också: Swecons servicemarknadschef summerar sitt första år

Tomas Nieminen uppger vidare att maskinerna i den sista leveransen består av sju L35, åtta L60, en L90 och 17 L110. Alla dessa hjullastare har tillverkats av Volvo CE i Arvika, med undantag för L35, som tillverkas i den tyska fabriken i Konz. Swecon i Eskilstuna har sedan gjort anpassningar på maskinerna baserat på FMV:s specifika behov.

– Alla maskiner, utom L90, är avsedda för armén. L90 kommer att användas av flygvapnet för service och underhåll vid flygplatser. Tomas Nieminen

Från FMV:s sida finns det stor tillfredsställelse med det resultat Swecon levererat. Linus Harenius, projektledare på FMV, uttrycker uppskattning för samarbetet med Swecon.

– Swecon har visat stor lyhördhet och vi har lyssnat på varandra, vilket har lett till ett bra resultat, säger han.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063