23948sdkhjf

ENTREPRENAD LIVE: Dynapac spänner musklerna

Den första eldrivna tandemvälten står ut när Dynapac ställer ut på Entreprenad Live.

Dynapac noterar att man under de senaste åren sett eldrift och batteriteknik leta sig in i minigrävare, små hjullastare, truckar, dumprar och liknande produkter.

Dessa maskiner har välkomnats av både uthyrare och entreprenadfirmor, men något har fattats - en eldriven vält, förklarar Dynapac, som tagit fram det man betecknar som den första eldrivna tandemvälten.

– Vi är stolta över att vara de första som lyfter fram detta från att ha varit ett utställnings-koncept till att vara någonting konkret som arbetar ute i fält. Det steget leder våra kunder in på vägen till en utsläppsfri framtid, förklarar företaget.

Välten kommer att få en framskjuten placering när Dynapac kommer till Entreprenad Live i höst, i montern ska man kunna bekanta sig med den eldrivna välten CC900e och ett utvalt sortiment av lätt packningsutrustning.

Elvälten är dock inte Dynapacs första, redan 2010 tillverkade man en batteridriven CC900e för test och utvärdering.

Företaget konstaterar att den välten tydligt visade varthän utvecklingen måste gå, men att man var före sin tid då, för 13 år sedan.

Nu är läget ett annat, Dynapac uppger att eldrivna maskiner blivit allt populärare, inte minst hos hyresföretag, och att elvältar ligger perfekt i tiden

CC900e och CC1000e har en arbetsvikt på 1,6 ton och en arbetsbredd på 0,9 eller 1,0 meter. De ska motsvara de specifika användarkrav som entreprenörer och uthyrare har och leverera samma statiska linjelast, amplitud, frekvens och transporthastighet som den dieseldrivna modeller de i grunden är baserade på, förklarar Dynapac.

Dynapac ställer ut i monter 611

Artikeln är en del av vårt tema om Entreprenad Live 2023.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063